Direcţia Generală Anticorupţie anunţă, printr-un comunicat de presă, că zece agenţi de poliţie şi foşti agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul Rutier şi Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier au fost trimiși în judecată, pentru comiterea mai multor infracțiuni, între care și luarea de mită.
Cei zece polițiști sunt acuzați de săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual, anunță DGA-Seviciul Județean Anticorupție Dolj.
Procurorii spun că, în perioada 2015 – 2016, polițiștii, cu ocazia efectuării activității de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova şi judeţului Dolj, nu au sancţionat șoferi pentru abaterile constatate sau au omis, cu ştiinţă, să menţioneze în procesele – verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în ce au constat, în concret, faptele săvârşite, pe care nu le-au individualizat.
”Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj au fost delegați să desfășoare activități procedurale de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care, la data de 5 noiembrie, a finalizat cercetările într-un dosar penal și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a celor 10 inculpaţi, pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual”, anunță DNA-Seviciul Județean Anticorupție Dolj, într-un comunicat de presă. În fapt, în perioada 2015 – 2016, inculpații polițiști, cu ocazia efectuării activității de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova şi judeţului Dolj, nu au sancţionat conducători auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu ştiinţă, să menţioneze în procesele – verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în ce au constat, în concret, faptele săvârşite, pe care nu le-au individualizat. Menționăm că o parte a conducătorilor auto opriţi în trafic erau cunoștințe ale agenților de poliție, se menţionează în comunicat. Conform rechizitoriului, lucrătorii de poliție în cauză au procedat la sancţionarea contravenţională a unor conducători auto, cu avertisment, ca pietoni, deşi aceştia au fost opriţi în trafic pentru săvârşirea unor contravenții în calitate de conducători auto. Totodată, în unele cazuri, agenţii de poliţie au pretins şi primit diverse bunuri și bani de la conducătorii auto opriţi în trafic. În cauză au fost efectuate percheziţii la birourile în care și-au desfășurat activitatea agenţii de poliţie rutieră inculpați, unde au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri care au prezentat relevanţă în cauză, necesare probării activității infracționale a acestora. Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni.