Cornel Papură antrenează Ştiinţa, până la sosirea lui Mirel Rădoi

1
1379

Mirel Rădoi va fi noul antrenor al Universităţii Craiova, mandatul său de selecţioner al naţionalei mari urmând să se încheie după cele trei meciuri care urmează, amicalul cu Belarus şi partidele din Liga Naţiunilor, cu Irlanda de Nord şi Norvegia.

Până la prezentarea lui Rădoi la Ştiinţa, de pregătirea echipei, rămasă fără antrenor principal, după demisia lui Cristiano Bergodi, urmează să se ocupe Cornel Papură, aflat într-o postură de interimar. Mihai Rotaru a apelat la „Papi”, cel care a mai avut două mandate pe banca Ştiinţei, iar aceasta a acceptat să-i antreneze pe alb-albaştri până la meciul cu FC Botoşani, în condiţiile în care este absent şi medicul Claudiu Stamatescu. Cei doi au avut un conflict în urma căruia Cornel Papură a demisionat de la cârma echipei, în perioada pandemiei.

„În cursul zilei de ieri, Universitatea Craiova și Cristiano Bergodi au ajuns la un acord privind încetarea raporturilor contractuale. Îi mulțumim și îi urăm mult succes în carieră. În perioada imediat următoare, echipa va fi condusă de Corneliu Papură, ajutat de Dragoș Bon, Gheorghe Ciurea, Florinel Luță, Robert Tufiși, Cornel Blejan și Daniel Ene” anunţă gruparea din Bănie.

„Privind în urmă şi viitor, nu regret că am acceptat să preiau naţionala mare. Ce mă ţine la naţională? Contractul, spiritul, atmosfera. Vom avea o analiză mai târziu, ne dorim ca prin prisma jocului, să reuşim să o atitudine pozitivă. În momentul de faţă nu mă gândesc la demisie, ne dorim ca prin prisma jocului, să reuşim să o atitudine pozitivă, să nu mai avem momente de panică. Nu mă deranjează că apar nume de posibili selecţioneri, s-a întâmplat şi când era Victor Piţurcă, deja calificat cu naţionala la Euro-2008. Cred că fiecare doreşte să antreneze echipa naţională ”, a declarat Mirel Rădoi, la conferinţa de presă dinaintea meciului România – Belarus.

Mâine, de la ora 19, pe arena „Ilie Oană” din Ploieşti, naţionala României are un amical cu Belarus. În aceeaşi locaţie, pe 15 noiembrie, tricolorii joacă împotriva Norvegiei, în Liga Naţiunilor, iar pe 18 noiembrie întâlneşte Irlanda de Nord, la Belfast.

1 COMENTARIU

Comments are closed.