Sectorul de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat luni, 9 noiembrie, o întâlnire online cu reprezentanţii protopopiatelor din Arhiepiscopia Craiovei: Protopopiatul Craiova Nord, Protopopiatul Craiova Sud, Protopopiatul Băileşti, Protopopiatul Târgu Jiu Nord, Protopopiatul Târgu Jiu Sud şi Protopopiatul Târgu Cărbuneşti. Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta aspecte organizatorice din cadrul Concursului Naţional Catehetic “Iubirea lui Hristos în familia mea”. Acest concurs se derulează în Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și al Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români.
“La această întâlnire la care a participat şi părintele consilier Gabriel Sorescu, alături de reprezentanţii protoieriilor, am propus ca dată de finalizare a acestui concurs la nivelul protoieriilor şi apoi la nivelul Centrului eparhial data de 4 decembrie. Cu alte cuvinte, până la această dată, protoieriile vor trebui să îşi delege reprezentanţii sau câştigătorii Concursului Naţional Catehetic, câte trei parohii pentru fiecare protoierie, astfel că la etapa eparhială din data de 4 decembrie vom avea aproximativ 18 parohii care vor concura pentru locul I pentru judeţul Gorj şi locul I pentru judeţul Dolj. După această etapă, vom trimite către Sectorul Teologic – Εducaţional şi către Biroul de catehizare al Patriarhiei Române informaţiile privind câştigătorul. Aşadar, ne-am dorit să implicăm la nivelul parohiilor preoţii, aducând alături de ei copii din parohii, pentru a ajuta o familie aflată în nevoie din parohia respectivă”, a detaliat prof.diac. Doru Marcu, din cadrul Sectorului de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.
Concursul se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar
Concursul Naţional Catehetic “Iubirea lui Hristos în familia mea” îşi propune să contribuie la dezvoltarea creativității prin libertatea oferită participanților în inițierea unor idei de proiect, precum și a sentimentelor de atașament față de familie și valorile ei. Prin raportarea la tematica anului omagial, copiii vor fi îndemnați să se apropie mai mult de părinții lor, iar preoții și profesorii implicați vor fi încurajați să acorde prioritate familiei în orizontul activității pastorale și didactice. Concursul se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, care fac parte din grupul de cateheză, sub coordonarea unui preot şi a unui profesor. Grupul de cateheză format la nivelul parohiei are drept obiectiv realizarea unui miniproiect, având caracter filantropic – cultural.