Un tânăr de la LPS „Petrache Trişcu” vrea să demonstreze că avem viitor

0
892

andreiNu mai crede nimeni că nu avem copii deştepţi. Exemplele sunt multiple, iar dovezile se pot găsi pe mapamond. Am avut ocazia să disctutăm cu unul dintre aceştia, care este, de curând, şi preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor.

Până în 1989, nimeni nu ţinea cont de părerea elevilor, ca mare parte dintre noi, fiind participanţi în acel sistem. Lumea s-a schimbat, modernitatea este peste tot şi, vrând-nevrând, a trebuit să ne adaptăm cerinţelor. Copiii, până la maturitate, au început să îşi dezvolte personalitatea. Au, acum, propriile lor cerinţe şi arată că nu se dau la o parte pentru a-şi atinge obiectivele. „Este o plăcere să lucrez cu aceşti copii. Chiar ştiu ce vor şi nu au inhibiţii când vorbeşti cu ei. Au fost două zile pline de dezbateri, până au fost aleşi cei care îi vor reprezenta. Sunt , mare parte dintre ei, cei care ne vor reprezenta în viitor ”, a precizat prof.  Simona Chiriţă, inspector pentru activităţi extra-şcolare în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, responsabilul pentru astfel de acţiuni.

Implicare împreună cu echipa

Conform ultimelor alegeri, la Consiliul Judeţean Dolj al Elevilor  a fost ales, ca preşedinte, Andrei Mihai Dogaru, elev în clasa a XI-a la  Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” , spadasin la acelaşi club, care se pregăteşte pentru participarea la o etapă naţională de scrimă, la Satu-Mare. Am avut, recunoaştem, oarece reticenţe, în felul în care am putea discuta cu tânărul. Ne-am înşelat, din fericire. În faţa noastră a apărut un tânăr impecabil îmbrăcat, care, foarte volubil, a fost deschis dialogului. „Au fost două zile pline de alegeri şi colegii mei au pus foarte multe probleme pe care le-am discutat. Fără sprijinul prietenilor, nu putem merge mai departe, de aceea trebuie amintiţi: Ştefan Răscăcea (Colegiul Naţional „Elena Cuza”), prim –vicepreşedinte, vice – Mihai Marica  (Colegiul Naţional Naţional „Fraţii Buzeşti”) şi Andreea Druga  (Liceul „Henri Coandă”), iar ca secretar a fost ales  Andreea Miliganu (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”). De asemenea, avocat al elevului a fost aleasă  Alexandra Opran (Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate), iar pentru comunicare este Alexandru Voinea (Colegiul „Charles Laugier”). Chiar vrem ne dorim să se ţină cont de părerile noastre. Am semnat, deja, Proiectul GROW, cu Şcoala de Valori şi AIESEEC, pentru un program de dezvoltare. Avem şi mai multe proiecte, iar unul dintre ele cred că este primordial: ne dorim să obţinem gratuitatea pentru transportul pe mijloacele în comun din Craiova, demarând şi o campanie de semnături în acest sens. De asemenea, ne dorim inaugurarea unui cenaclu literar, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova. Mai pot spune că, împreună cu colegii mei am început demersurile pentru un Birou de Presă şi deschiderea unui club – „Craiova dezbate” – destinat problemelor elevilor ”, a precizat Andrei Dogaru. Acest copăil este plin de viaţă, iar cel mai bine îl caracterizează prof.  Geri Mitroi directorul LPS „Petrache Trişcu”: „Este un băiat extraordinar, care se împlică în tot ceea ce ţine de şcoală. Are medii aproape de nota maximă şi vine mereu să ne întrebe ce este de făcut. Este o plăcere să lucrezi cu astfel de copii”. Parcă nu mai este nimic de spus, decât, poate, să revenim la început: avem copii deştepţi.