Transportul rutier de persoane, controlat de poliţiştii doljeni. Unul dintre şoferii sancţionaţi conducea un microbuz şcolar pentru transportul elevilor

0
228

În această dimineață, între orele 06.00-10.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj, împreună cu poliţişti ai formaţiunilor rutiere şi ai Biroului Rutier Craiova au desfăşurat, pe drumurile publice din județul Dolj, acţiuni pe linia transportului rutier de persoane. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 5000 de lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Frații Golești, din Craiova, un microbuz transport persoane condus de un bărbat de 54 de ani, din Craiova. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au depistat pe DN55, în comuna Malu Mare, un bărbat, de 50 de ani, din localitate, care conducea un microbuz transport școlar având o concentrație de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei în cauză au fost sancţionați conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei fiecare iar ca măsură complementară le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.