Educaţie digitală pentru elevii de 10 – 14 ani

0
244
Elevii de 10-14 ani se pot înscrie într-un program de educație digitală care cuprinde o serie de webinare și de cursuri despre limbajul de programare vizuală pentru copii, Scratch, o competiție națională de creat povești interactive și o sesiune de formare pentru primii 50 de premianți, anunță organizatorii SuperCoders într-un comunicat de presă trimis EduPedu.ro şi prezentat de site-ul amintit.

FOTO:Lightfieldstudiosprod/Dreamstime.com

Programul de educație digitală este desfășurat de Fundația Orange și de start-up-ul Simplon România, și începe joi, 20 octombrie, de la 18:00 și de la 20:00, cu un atelier la care copiii cu vârste de 10-14 ani pot învăța “cum să folosească timpul petrecut la calculator în mod util”. Înscrierile s-au deschis de azi, 10 octombrie,  ele fiind prima etapă a programului – Caravana. În cea de-a doua etapă, Competiția Națională SuperCoders, copiii trebuie să creeze o poveste interactivă. “În baza noțiunilor pe care le-au dobândit în cadrul atelierelor de Scratch și mizând pe creativitate, aceștia trebuie să-l ajute pe supereroul Coder, personajul principal al programului, să ducă la bun sfârșit o nouă misiune, ce vizează consumul responsabil de resurse”, precizează organizatorii. Coordonatorii spun că premiile pe care le pot obține sunt atât 50 de locuri în Academia SuperCoders, cât și tablete și căști. Înscrierile în competiție sunt deschise până în data de 20 noiembrie, ora 23:59. Ultima etapă a programului, Academia, “reprezintă o experiență amplă și avansată de programare pentru cei mai talentați 50 de copii. Pentru o perioadă de 12 săptămâni, ianuarie-aprilie 2023, în cadrul a 12 întâlniri online, acești vor învăța noțiuni de Web Development (HTML & CSS)”, mai

Despre programul SuperCoders

Programul SuperCoders a fost lansat în 2014 la inițiativa Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă și utilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. De anul acesta, Fundația Orange se alătura inițiativei. Până acum, peste 3900 de copii au beneficiat de experiența SuperCoders, dintre care 650 doar în ediția de anul trecut.