Cel de-al doilea acord de licenţă semnat de Clariant pentru utilizarea tehnologiei sunliquid

0
296
Clariant și ORLEN Południe au perfect recent acordul de licență pentru tehnologia sunliquid în producerea etanolului celulozic, în Polonia. Este cel de-al doilea acord de licenţă semnat de Clariant pentru utilizarea tehnologiei sunliquid. În aceste condiţii. ORLEN Południe, membru al grupului ORLEN, intenționează să construiască o fabrică pentru producerea de etanol celulozic la scară largă, pe baza tehnologiei sunliquid , lângă orașul polonez Jedlicze. Cooperarea dintre cele două companii reprezintă un progres important în comercializarea tehnologiei sunliquid pentru producerea de biocombustibili avansați în Europa
Clariant, companie inovatoare axată pe produse chimice de specialitate, și ORLEN Południe, membru al grupului ORLEN, lider pe piețele de combustibili și energie și cel mai mare jucător din Europa Centrală și de Est, au semnat acordul de licență pentru tehnologia sunliquid în vederea producerii etanolului celulozic.Prima licenţă Clariant pentru utilizarea tehnologiei sunliquid a fost acordată companiei Enviral, un producător de biocombustibili din Slovacia, în 2017. Deasemenea, Clariant operează o fabrică precomercială în Straubing-Germania, din iulie 2012. În România, Clariant construieşte la Podari prima fabrică sunliquid, care va produce la scară largă etanol celulozic obținut din reziduuri agricole.
Înitiativa de construcție a unei fabrici care va produce la scară largă etanol celulozic
Clariant consideră acest acord un pas important pentru comercializarea acestei tehnologii inovatoare și sustenabile. Din perspectiva ORLEN Południe, acordul susține initiativa de construcție a unei fabrici care va produce la scară largă etanol celulozic, din reziduuri agricole. Totodată, acest acord consolidează poziția companiei drept deschizător de drumuri pentru piaţa poloneză de biocombustibili și tehnologii de bio-componente. “Suntem încântați de interesul companiilor față de tehnologia noastră sunliquid de producere a etanolului celulozic și mândri că am semnat acest al doilea acord de licență. Ne angajăm să investim pe termen lung în inovare și sustenabilitate, astfel încât să putem oferi un plus de valoare, în completarea portofoliul actual al companiei Clariant”, a declarat Hans Bohnen, Directorul Operațional al Clariant.
„Investim în tehnologii moderne”
Acordul de licență permite companiei ORLEN Południe să utilizeze tehnologia sunliquid   atât în dezvoltarea proiectului, cât și în operațiunile din fabrica pe care urmează să o construiască în apropierea orașului Jedlicze din sud-estul Poloniei, folosind terenul disponibil și urmărind și potențialul de integrare cu rafinăria de petrol Jedlicze. Capacitatea anuală de producție va fi de 25.000 de tone de etanol celulozic. “Am dezvoltat şi am consolidat companiile din Grupul nostru, inclusiv ORLEN Południe, în conformitate cu strategia noastră. Investim în tehnologii moderne și ne concentrăm pe produsele cu marjă superioară, acestea fiind esenţiale pentru a ne menține poziția de lider în regiune,  în următorii ani. Totodată, avem în vedere şi responsabilitatea socială corporativă și aplicăm constant soluții care diminuează în mod semnificativ impactul asupra mediului”, a spus Daniel Obajtek, Președintele consiliului de administrație al PKN ORLEN.