Satelitul Ştiinţei are o săptămână de foc

0
50

Echipa lui Cornel Papură întâlneşte echipele Hunedoarei, astăzi pe Cetate Deva, pe „Extensiv”, şi sâmbătă pe CS Şirineasa, la Petroşani

Echipa a doua a Universităţii Craiova joacă astăzi, de la ora 15, pe arena „Extensiv”, meciul din etapa a 7-a a seriei C4, cu Cetate Deva, amânat cu câteva zile la solicitarea clubului din Bănie. Partida va fi arbitrată de Mihai Domşa din Aiud. Pentru echipa lui Cornel Papură este o săptămână importantă, sâmbătă urmând derby-ul seriei, la Petroşani, cu liderul, CS Şirineasa, formaţie care l-a încorporat recent pe fostul golgheter al Ligii I, Florin Costea. Neînvinsă în actuala ediţie, echipa a doua a Ştiinţei se poate apropia la două puncte de Şirineasa înaintea meciului direct, după ce formaţia vâlceană, strămutată la Petroşani, a remizat în deplasare cu Şcolar Reşiţa, scor 1-1. În această rundă, cealaltă echipă doljeană din serie, CSO Filiaşi, după ce a fost eliminată dramatic şi nedrept de FC Argeş din Cupa României, a terminat la egalitate, scor 2-2, partida disputată în deplasare cu Şoimii Lipova, Dinu şi Calu marcând pentru formaţia lui Victor Naicu.

Juniorii under 19 ai Universităţii au ratat calificarea în Liga Elitelor

Oficialii Universităţii Craiova au amânat meciul echipei satelit, din Liga a III-a, pentru ca echipa de juniori under 19 să aibă la dispoziţie toţi jucătorii în tentativa de a se califica în Liga Elitelor, meciul decisiv fiind cu Academia Gică Popescu. Deşi a mizat pe campionii en-titre de la under 17 şi pe jucători care au debutat în Liga I, precum Markovic şi Buzan, echipa lui Petrişor Bondrea a ratat obiectivul, chiar dacă avea nevoie doar de un punct în disputa de la „Hanul Doctorului”. Echipa gazdă i-a făcut un cadou frumos lui Gică Popescu cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani şi a învins cu 1-0, calificându-se astfel în Liga Elitelor, competiţie care reuneşte cele mai bune academii din ţară. Pe ploaie şi prin băltoace, Zanfir a marcat unicul gol, în minutul 12, iar oaspeţii nu au putut egala, chiar dacă au avut 3 bare în repriza secundă. Fiecare echipă a terminat jocul cu un jucător în minus, Trancă şi Toboş fiind eliminaţi. În urma acestui rezultat, seria 10 a fost câştigată de Academia „Gică Popescu“, cu 24 de puncte (golaveraj 52-19), urmată de Universitatea Craiova, cu 23 de puncte (67-10). Pentru echipa under 19 a Universităţii Craiova au evoluat: Bobonete – Albăstroiu, Vlădulescu, Puţaru, R. Bogdan – Buzan (83 Dinu), R.Enache (62 Markovic), Ţoiu – Trancă, Gunie (71 Nichifor), Mihăilă. Formaţia gazdă, pregătită de Gică Barbu, a evoluat în formula: Udrea – Niţu, Ştefan, Păduraru, Năzdrăvanu (69 Preda) – Pîrvuleasa (58 Lambu), G. Enache, Toboş, Butoi – Zanfir, Cazan (82 Ghiţulescu). Meciul echipelor under 17 nu a avut o importanţă pentru clasament, echipa Universităţii Craiova fiind deja calificată în Liga Elitelor. Aceasta s-a impus cu 2-1, goluri marcate de: Baiaram şi Cojocaru. Antrenorul Dragoş Bon a început cu: Preduţ – Niţuică, G. Negrea, Manea, T. Negrea – Cojocaru, Rezeanu, Sîrbu, Moldovan – Baiaram, Niţu. Pe parcursul meciului au mai intrat: Ionescu, Pătulea, Simon, Dobre şi Cristea.