Atac armat în Ierusalim. Mişcarea Hamas a revendicat atentatul

0
314

atac-armat-la-ierusalimAtacul a avut loc în faţa unei secţii de poliţie din zona Giv’at HaTahmoshet (Dealul Muniţiei), exact la limita dintre partea israeliană şi cea palestiniană a oraşului Ierusalim, aflat în totalitate sub controlul Israelului. În zonă se află o staţie a metroului uşor din Ierusalim. Un individ a deschis focul la întâmplare, rănind cel puţin şapte persoane. Dintre acestea, o femeie în vârstă de 60 de ani şi un agent de poliţie de 30 de ani, care erau în stare critică după atentat, au decedat la spital.

Agresorul, identificat drept Mousabah Abu Sabih, un cetăţean israelian de etnie arabă în vârstă de 39 de ani, a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene în timp ce încerca să fugă spre o zonă arabă a oraşului. Bărbatul locuia în cartierul arab Silwan, în Ierusalimul de Est, zonă revendicată de palestinieni.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat atentatul de duminică. „Autorul atacului era membru Hamas”, a transmis organizaţia islamistă care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza.