„Vivaldi Colours”: pop-clasic cu Delia Matache, Horia Brenciu și artiștii Filarmonicii „Oltenia”. Sâmbătă seara, la Sala Polivalentă!

0
367

4.500 de craioveni sunt așteptați, mâine-seară, la Sala Polivalentă pentru a participa la un concert unic în Romania, de fuziune între muzica pop și cea clasică: „Vivaldi Colours”. Două dintre cele mai cunoscute voci, Delia Matache şi Horia Brenciu, au acceptat cu entuziasm provocarea de a improviza pe acorduri clasice şi de a interpreta propriile piese, special reorchestrate pentru acest eveniment.

Alături de cei doi solişti, pe scenă vor evolua Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia” (dirijor: Tiberiu Soare), tânărul Răzvan Stoica și a sa vioară Stradivarius și Corul de copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu” – în total peste 100 de muzicieni. Concertul va începe la ora 20.30, iar accesul la Sala Polivalentă va fi permis de la ora 19.00.

Încă mai găsiți bilete, dar numai în tribune, la prețuri cuprinse între 6 și 30 de lei. Reprezentanții Filarmonicii „Oltenia” – principalul organizator al evenimentului – speră ca „Vivaldi Colours” să se bucure de un succes cel puțin la fel de mare ca „Mozart Rocks”, ineditul concert de rock simfonic cu soliștii Paula Seling și Dan Helciug care a avut loc pe 1 noiembrie 2013, tot la Polivalenta craioveană.

Despre nenumăratele feluri în care clasicul poate influența muzica modernă…

Concertul „Vivaldi Colours” își propune să fie un manifest al Filarmonicii „Oltenia” pentru promovarea muzicii clasice și pentru a demonstra tuturor categoriilor de spectatori cât de complexă și flexibilă poate fi aceasta și nenumăratele feluri în care clasicul poate influența muzica modernă, plasând în acelaşi timp muzica pop într-un spaţiu neimaginat până acum.

«După proiectul „Mozart Rocks”, la care am fost copleșiți de reacția publicului și de prezența lui într-un număr atât de mare, ne-am hotărât să încercăm să transformăm evenimentul într-o tradiție. Așadar, „Vivaldi Colours” vine în continuarea evenimentului din noiembrie 2013, însă de această dată cu un alt fel de fuziune. Dacă anul trecut am avut rock și clasic, acum avem pop și clasic», a declarat Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii „Oltenia”.

Extraordinar spectacol de sunet, lumini și efecte video

«L-am ales pe Vivaldi pentru că acesta a fost considerat artistul pop al vremurilor sale. Și l-am adus alături de Delia Matache și Horia Brenciu, două dintre cele mai importante voci ale industriei pop românești. Nu oricum, ci cu ajutorul orchestrației lui Marius Hristescu, care a lucrat foarte multă vreme la acest proiect. Astfel, publicul va avea parte de 12 surprize muzicale – 6 în repertoriul Deliei Matache și 6 în cel al lui Horia Brenciu. Încercarea este de a răspunde la întrebarea: cum ar fi fost dacă Vivaldi i-ar fi cunoscut pe cei doi? Răspunsul o să-l aflăm sâmbătă seara…», a adăugat Drăgulescu. Pe lângă numele care vor schimba „Anotimpurile”, un alt element inedit al evenimentului „Vivaldi Colours” va fi vioara Stradivarius mânuită cu măiestrie de tânărul virtuoz Răzvan Stoica.

Partea muzicală va fi secondată de un ansamblu minuţios gândit: un decor cu adevărat special – o tabără militară şi o desfăşurare de forţe în ceea ce priveşte luminile şi inserţiile video. «Două artiste extraordinare, Adina Mocanu și Alexandra Sandu, au pregătit un video-art ce va fi procesat live în concert. Practic, craiovenii, pe lângă muzică, vor avea parte și de un show extraordinar de lumini, și de efecte video», a dezvăluit managerul Filarmonicii.

Vlad Drăgulescu

Proiectul s-ar putea transforma într-un turneu național

Vlad Drăgulescu speră ca până la începerea concertului toate cele 4.500 de locuri ale Sălii Polivalente să fie ocupate. Cei care n-au apucat să-și cumpere bilete încă mai găsesc câteva la vânzare – fie la Agenția Filarmonicii „Oltenia”, fie la Sala Polivalentă, fie pe www.eventim.ro. «Evenimentul „Vivaldi Colours” va pune, probabil, bazele unei colaborări mai îndelungate cu cei doi soliști pop. Impresarii din țară sunt interesați de acest proiect pentru a-l transforma într-un turneu național. Așadar, mizele sunt foarte mari!», a mai spus acesta.