Ardealul vă cheamă, nădejdea e numai la voi!

0
390

CFR Cluj – Universitatea Craiova

Cluj Napoca, stadion: “Doctor Constantin Rădulescu”, astăzi, ora 20.30

CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Peteleu – Filipe Nascimento, L. Rus – Nouvier, Negruţ, Ruiz – Bud. Antrenor: Vasile Miriuţă. Rezerve: Mincă – Neagu, Ene, Hodgyai, Gomelt, Sorsa, Omrani.

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Acka, Kay, Vătăjelu – Madson, Zlatinski – Manea, Nuno Rocha, Bancu – Măzărache. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Popescu – Popov, Dumitraş, Rambe, Mateiu, Ciocoteală, Gustavo.

Arbitru: Ovidiu Haşegan.

cfrUniversitatea Craiova joacă în seara aceasta în Gruia un meci care o poate propulsa în vârful ierarhiei Ligii I

Craiova a învins în Gruia acum un an, în ultima secundă a partidei din sezonul regulat, prin golul lui Dumitraş, dar nu avea să o mai facă în următoarele patru confruntări cu ardelenii, care s-au impus de trei ori, o dată la penalty-uri, în Cupa Ligii, un meci terminându-se la egalitate. Cea mai drastică şi mai dureroasă înfrângere în faţa echipei din Gruia a fost în penultima etapă a play-out-ului, scor 0-4, consfiinţind pierderea locului de cupă europeană de către alb-albaştri. Marcatorii celor 4 goluri de atunci, Petrucci, Jakolis (2) şi Camora, nu vor evolua în partida de azi, primii doi plecând de la echipă recent, ca şi Cristian Lopez, iar căpitanul Camora este accindentat. CFR Cluj este neînvinsă acasă din 1 decembrie 2015, atunci când a pierdut în faţa celeilalte grupări din Oltenia, 1-2 cu Pandurii. Au urmat opt victorii şi cinci rezultate de egalitate. De partea cealaltă, insuccesul de la Timişoara (Poli – „U” 3-2) a fost singurul înregistrat de craioveni în ultimele cinci jocuri, interval în care au bifat patru victorii (2-1 cu ASA acasă, 2-1 cu Astra deplasare, 2-0 cu CSM Poli Iaşi acasă, 2-1 cu Viitorul acasă). Oltenii au marcat cel puţin o dată în fiecare etapă din sezonul actual, performanţă pe care a mai realizat-o doar Steaua. Cea mai recentă confruntare a avut loc în Cupa Ligii Adeplast 2016-2017, pe 11 august, când la finalul celor 120 de minute tabela arenei din Gruia arăta scor alb. La penalty-uri, experienţa jucătorilor CFR-ului şi-a spus cuvântul, ei reuşind calificarea în sferturi, după ce Bancu, Ivan şi Vătăjelu au şutat peste poarta lui Mincă. Aceasta a fost şi singura întâlnire directă dintre antrenorii Vasile Miriuţă şi Gigi Mulţescu. Acesta din urmă este fără victorie în faţa CFR-ului în campionat, palmaresul său cuprinzând trei remize şi cinci înfrângeri.

Mulţescu: „Ne gândim la puncte, nu la clasament”

După cantonamentul de la Braşov, lotul Universităţii Craiova s-a deplasat la Cluj, drumul durând nu mai puţin de cinci ore, iar antrenorul Gigi Mulţescu a comparat oboseala survenită în acest timp cu cea acumulată de ardeleni după cele 120 de minute disputate miercuri seara, în Cupa Ligii, cu ASA. Ivan şi Băluţă sunt incerţi pentrui partida de astăzi, dar sunt şanse ca măcar primul să fie recuperat. Mulţescu spune că meciul va fi greu pentru echipa sa, în ciuda faptului că gazdele au pierdut jucători importanţi. „Ne aşteaptă un meci greu, CFR rămâne o echipă bună a campionatului, chiar dacă a vândut câţiva jucători cu CV. Nu joacă CV-ul, iar cei care au venit să-i înlocuiască se pot dovedi la fel de utili. CFR este o echipă puternică acasă, cu un joc agresiv, care uneori trece de limită. Este o idee falsă că vor fi mai obosiţi pentru că au jucat 120 de minute în Cupa Ligii, având în vedere metodele moderne de refacere. Noi trebuie să ne concentrăm la joc, să fim bine pregătiţi, atenţi şi rapizi în gândire. Anticipez un meci disputat, cu un ritm alert. Faptul că victoria ne poate duce pe primul loc nu sporeşte emoţiile. Dar acum important este să adunăm puncte, este prematur să ne gândim la ierarhie. Niciun antrenor din lume nu este mulţumit de lot, tot timpul va mai dori un jucător care să facă diferenţa. Eu am un lot valoros, dar îmi doresc şi alţi jucători pentru a spori concurenţa pe posturi. Până atunci important este ca jucătorii pe care-i am la dispoziţie să-i fac să dea randament maxim” a spus antrenorul Craiovei.

Manea: „Putem bate orice echipă din Liga I”

La conferinţa de presă desfăşurată la Cluj, alături de Gigi Mulţescu au fost cei doi mijlocaşi care au contribuit la marcarea primului gol în meciul cu Viitorul, Bancu şi Manea. Nicuşor Bancu spune că partida de astăzi nu va fi abordată cu gândul la revanşă, ci la punctele care pot duce echipa din Bănie în fruntea Ligii I: ”Eu nu mă gândesc la revanşă după eliminarea din Cupă, ci simplu, la victorie. Cele trei puncte sunt importante şi ne sunt la îndemână. Trebuie să nu repetăm greşelile pe care le-am făcut în Cupa Ligii. Mi-aş dori să reeditez golul cu Viitorul din pasa lui Manea, dar nu contează cine va marca, important e să câştigăm. Până acum ne-am învins adversarii pe merit, cu multă muncă şi dăruire, de aceea consider că locul Universităţii Craiova este în play-off”.

Alin Manea vrea să confirme forma bună arătată în repriza avută la dispoziţie contrra Viiitorului, în care a oferit două pase excelente şi a ratat o ocazie. Puştiul a arătat tupeu şi în declaraţii, afirmând că Universitatea se poate impune în faţa oricărei echipe din Liga I: „Sunt mai mult decât onorat că am fost comparat cu Zoli Crişan, legenda Craiovei Maxima. Deja colegii mă strigă Zoli la antrenamente. Oricum sunt conştient că mai am foarte mult de muncă, iar prestaţiile mele viitoare trebuie să fie măcar la nivelul celei din jocul cu Viitorul. Mă bucur că am câştigat încrederea domnului Mulţescu, dar ştiu că de acum înainte trebuie să muncesc şi mai mult. Suntem toţi decişi ca mâine să luptăm pentru puncte şi să ajungem pe locul 1, ar arăta bine clasamentul. Consider că Universitatea poate învinge orice echipă din Liga 1”.