ALDE Dolj şi viaţa palpitantă a membrilor săi

0
358

aldeÎn ALDE Dolj, supărările şi despărţile au devenit aproape nişte lucruri obişnuite. Fără a şti ce se petrece în spatele uşilor închise ale sediului de pe strada „Simion Bărnuţiu”, aflăm, de pe facebook, cine mai pleacă şi cine îşi mai aruncă, în semn de proteste, funcţiile oferite de partid. Ultimul răzvrătit este preşedintele Tineretului de la Dolj, Gabriel Zamfir, care şi-a luat un adio virtual de la colegii şi prietenii săi, la sfârşitul lunii august. Ieri, la o săptămână distanţă, conducerea partidului a clipit des din ochi şi a spus că a fost numai o ceartă în familie.

În nota obişnuită, ALDE Dolj a susţinut, ieri, o conferinţă de presă pe acelaşi format, şi anume subiecte de interes naţionale, din diverse domenii, economice, juridice, dar şi sociale, sunt analizate cu maximă exigenţă. La final, reprezentanţii ALDE Dolj susţin, la unison, că vinovatul principal pentru tot ce se petrece în România, de un an încoace, este Guvernul Dacian Cioloş.

În ciuda celor reclamate, politicienii care asigură o majoritate în Parlament, nu îl debarcă pe Cioloş şi miniştrii săi, pe motiv că ei apără stabilitatea ţării.

“Guvernul Ciolos este deconectat de la realitatea romaneasca; sta cu ochii doar pe emailurile de la Bruxelles. Neputinţa guvernului tehnocrat de a transforma creşterea economică în rezultate benefice pentru populaţie este evidentă. Premierul trebuie să vină în faţa românilor şi să explice de ce miniştrii săi, în special Ministrul de Finanţe, îi ameninţă din nou cu austeritatea.

Guvernul Cioloş nu ştie să găsească şi să aloce resurse pentru politicile publice. În loc să fructifice oportunităţile deschise de acumulările din perioada 2012-2015, acest guvern a ratat toate şansele pe care le-a avut. Mai mult, acolo unde a fost ordine, a creat haos, acolo unde era stabilitate şi predictibilitate a creat instabilitate şi confuzie”, a declarat deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

Le-a bătut obrazul pe facebook

În ALDE Dolj domină, în continuare, o atmosferă de nemulţumire care se lasă cu plecări intempestive de membri. Plecarea profesorului Mircea Năstase, care a scos un rezultat de 10% pentru partidul nou-înfiinţat, la alegerile locale, nu a pus capăt acestor ciondăneli din interiorul formaţiunii politice. În urmă cu câteva zile, un alt lot de dezamăgiţi au părăsit funcţiile deţinute în ALDE Dolj, luându-şi „la revedere” pe facebook.

Gabriel Zamfir, preşedintele Tineretului ALDE Dolj a postat, pe pagina sa, câteva rânduri în care şi-a exprimat dezamăgirea pe care a suferit-o în scurta perioadă pe care şi-a petrecut în funcţiile de vice-preşedinte la nivel judeţean şi preşedinte al Tineretului ALDE Dolj.

„Dragi prieteni, colegi şi cunoscuţi, plecând de la citatul de mai jos, fac cunoscut public faptul că, începând de astăzi (n.r. – 29 august) demisionez din toate funcţiile de conducere deţinute în partidul ALDE. (…) Cred că a venit momentul să încetez orice fel de activitate politică, deoarece eu am crescut şi m-am format ca om cu principii morale şi nu mă pot lăsa manipulat pentru interese meschine sau de altă natură. (…) Nu ne rămâne decât speranţa vă mai există şi oameni cuviincioşi şi cinstiţi!!! Doresc tuturor colegilor din ALDE Dolj, cât şi din ţară, spor în tot ceea ce vor întreprinde şi, totodată, să le transmit un îndemn de a nu se lăsa manipulaţi şi să-şi exprime liber gândurile şi ideile!!! Adevărul mereu va deranja, dar numai el este de folos!!!”, a sunat postarea acestuia pe facebook.

„Sunt cu noi, s-a revenit…”

Ieri, preşedintele ALDE Dolj, Ion Cupă, a spus că preşedintele Tineretului Gabriel Zamfir s-a răzgândit şi, pe principiul că aşa se mai supără omul, s-a întors. Întrebat direct despre plecarea acestuia, Cupă s-a eschivat: „Domnul Zamfir nu a venit astăzi aici”. Deputatul doljean a fost susţinut de colegul de partid, prezent şi el la conferinţă, Corneliu Diţescu, care a sărit cu completarea: „Sunt cu noi, s-a revenit…”, a transmis şi acesta.

Ca să ne convingă că aşa este, preşedintele Ion Cupă a promis că, la următoarea conferinţă de presă, îl va aduce în carne şi oase în faţa jurnaliştilor. „Îl vom chema săptămâna viitoare să vină şi să spună ce a făcut. A făcut o postare pe facebook, e o chestie a noastră internă, dar a doua zi a revenit la partid. Chiar nu s-a întâmplat nimic, dumnealui a venit singur înapoi. Ştiţi cum este, mai sunt şi supărări în partid, ca şi în familie. Dar la partid nu a depus nimic”, a susţinut vehement Cupă.

Senatoarea Cristiana Anghel nu este dorită la ALDE Dolj

Un alt subiect încins la ALDE Dolj este legat de posibila candidatură a senatoarei Cristiana Anghel pe listele de la Dolj ale acestei formaţiuni politice. Preşedintele Ion Cupă a părut că nu este de acord cu acest nume, motivând că această persoană nu este activă în sânul organizaţiei.

„ Eu cu domnul Ghinea suntem oamenii care au înfiinţat ALDE la Dolj, din noiembrie anul trecut. Dumneaei nu a fost aici, a fost senator de aici. Din câte am înţeles de la colegii de la PC nu a avut cabinet parlamentar, dar organizaţia va decide. Oricum, în organizaţie nu a venit să vorbească cu noi, am auzit şi eu acest zvon, dar nu îl susţin. Însă vom vedea ce va spune organizaţia, pentru că nu sunt eu cel care decid acest lucru. În cadrul Biroului Executiv Judeţean se va discuta şi se va da o hotărâre, iar acea hotărâre va pleca spre Bucureşti”, a menţionat Ion Cupă.

Deocamdată, conducerea ALDE Dolj nu şi-au alcătuit lista pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. La insistenţele presei, preşedintele organizaţiei a dat, totuşi, un termen, spunând că este posibil ca oferta de candidaţi să fie gata la sfârşitul acestei luni. „Nu s-a făcut nici o listă pentru parlamentare. În cadrul organizaţiei de la Dolj nu s-a discutat acest nume, sub nici o formă. Aici, la organizaţia de la Dolj nu a venit şi nu s-a discutat nimic. Dar când vom face propunerea noastră către Bucureşti şi rezultatele de acolo, atunci se va şti. Este atributul conducerii centrale să valideze candidaţii”, a mai spus preşedintele ALDE Dolj.

LAURA MOŢÎRLICHE şi MARGA BULUGEAN