Primăria Craiova și-a tras bursă pentru locuri de muncă

0
1083

Primăria Craiova și-a pus la bătaie site-ul pentru a angaja cât mai mulți craioveni. De la începutul lunii, autoritatea locală a creat o rubrică specială pe care o pot accesa craiovenii aflați în căutarea unui job, pe care a intitulat-o chiar bursa locurilor de muncă. Primarul Lia Olguța Vasilescu a declarat că, momentan, sunt disponibile 400 de locuri de muncă.

Municipalitatea a decis să-și creeze propria Bursă a Locurilor de Muncă după ce a observat că Agenția Județeană pentru Ocuparea Locurilor de Muncă (AJOFM) este prea puțin vizibilă în rândurile craiovenilor aflați în căutarea unui loc de muncă. „Sub nici o formă nu vrem să concurăm AJOFM-ul, dar am observat că sunt foarte multe persoane care, în căutarea unui loc de muncă, vin și se adresează nouă. AJOFM organizează târguri pentru locuri de muncă, din păcate destul de rar și poate și mediatizarea lasă de dorit fiindcă sunt persoane care nu află de ele, nu se prezintă și după ar vrea să știe despre ce este vorba”, a comentat primarul Craiovei, care a precizat că autoritatea locală poate să asigure aceste informații.

Aproape 400 de locuri de muncă sunt disponibile

Potrivit primarului, serviciul pe care primăria îl asigură pe site este doar de informare a publicului, recrutările urmând să le facă firmele angajatoare. „Așa cum știți, pe site-ul primăriei, se află deja o pagină destinată bursei locurilor de muncă, unde se găsesc firmele care fac angajări – în mod evident, cele care s-au adresat nouă – precum și numerele de contact al persoanelor cu care pot să ia legătura pentru a accesa aceste locuri de muncă”, a promovat primarul Bursa Locurilor de Muncă de pe site-ul Primăriei. Rubrica respectivă a fost creată la data de 1 septembrie, fiind deschisă, potrivit primarului, cu peste 400 de locuri de muncă pentru care nu s-a găsit personalul necesar.

300 de posturi în confecții

Pe Bursa Locurilor de Muncă a Primăriei Craiova sunt 11 angajatori, care oferă, în total, 386 de locuri de muncă. Societatea Docara Conf SRL angajăm 300 de lucrători cu specializarea de confecționeri și călcări. SC CAMIBAU angajează, pentru punctul de lucru Craiova, 24 de lucrători cu specializarea de zidari, zugravi, faianţieri, montatori şarpante acoperişuri. Se mai caută un vopsitor confecții metalice și un sudor în argon, cu salarii începând de la 1.500 lei brut. O altă societate caută electrician auto, mecanic auto și pregătitor vopsitor auto, oferind 1400 RON brut. Firma AVI din Craiova oferă șapte locuri de muncă – controlor calitate, responsabil achiziții, inginer CNC, inginer IT, operator PAFS, lăcătuș mecanic și pregătitor vopsitor – cu salarii între 1.400 și 2.000 de lei, plus bonuri de masă.

Spitalul de Boli Infecțioase, multe posturi la concurs

Potrivit site-ului, există locuri de muncă și în administrație. Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Craiova a scos la concurs șase locuri de muncă – inspectori și consilieri. O altă regie din subordinea primăriei care figurează pe bursa locurilor de muncă este RAADPFL Craiova care a scos și ea la concurs un post de îngrijitor animale și un post de mecanic. În rețeaua de spitale se organizează concursuri pentru mai multe posturi la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. „Noi sperăm din tot sufletul să se și găsească craioveni care să își dorească aceste locuri de muncă pentru că, din păcate, până acum nu am avut foarte mare succes. Sperăm ca acest lucru să se facă pe viitor, cu o informare mult mai bună a publicului, să meargă și să se angajeze”, a precizat primarul Craiovei.