O soluţie de creditare pentru cei care nu dispun de garanţii materiale

0
134

Banca Comercială Română (BCR) îmbunătăţeşte oferta de creditare pentru antreprenori oferind o soluţie de creditare clienţilor care nu dispun de garanţii materiale suficiente în vederea contractării unui credit. Astfel, noua soluţie se bazează pe garantarea în proporţie de maximum 80% a creditului de către FNGCIMM, pentru credite cu o perioadă maximă de rambursare de 36 luni şi o valoare maximă a creditului de 300.000 lei. Pentru aceste tipuri de credite, clientul nu trebuie să prezinte alte garanţii, în afara celor care fac parte din structura produsului (garanţie FNGCIMM şi depozit colateral).

„Iniţiativa răspunde nevoii clienţilor care au afaceri bine gestionate şi cu potenţial de creştere, dar care  nu dispun de garanţii suficiente în vederea contractării unui credit, pentru finanţarea acestei creşteri. În contextul general al unei creşteri economice lente, dar sustenabilă, sprijinirea în acest mod a celui mai dinamic segment de clientelă, cel al micilor companii, reprezintă soluţia câştigătoare pentru toate părţile implicate”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv, Direcţia Managementul Segmentelor Retail, BCR.

Această facilitate se aplică în cazul tuturor creditelor operaţionale de tipul Liniilor de credit sau Credit pentru capitalul de lucru şi care au ca destinaţie creditarea de ansamblu a activităţii curente. Moneda în care se acordă această facilitate este leul iar costurile sunt cele standard pentru aceste tipuri de credite. „În plus, BCR este singura bancă din sistemul bancar ce oferă un astfel de produs pe un termen atât de mare – 36 de luni –, urmărind susţinerea clienţilor cu capitalul de lucru necesar, pe o perioadă suficientă creşterii şi consolidării afacerilor lor”, a adăugat Sorin Mititelu Director executiv, Direcţia Managementul Segmentelor Retail, BCR.