Minori răniţi în incendiu, transportaţi cu elicopterul în Bucureşti

0
124

Doi copii din comuna Mârşani, de 5, respectiv 7 ani, au fost transportaţi cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din Bucureşti, după ce, în noaptea de duminică spre luni, s-au ales cu arsuri destul de grave. Fratele lor mai mare, în vârstă de 9 ani, este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Toţi trei au adormit în căruţa plină cu furaje, condusă de tatăl lor, iar bărbatul a scăpat ţigara aprinsă în căruţă, provocând un incendiu în care minorii au fost răniţi.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, în cooperare cu SVSU Mârşani şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean au fost solicitaţi să intervină, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.00, pentru stingerea unui incendiu şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă pentru trei copii care prezentau arsuri. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la plantele furajere depozitate într-o căruţă, tot acolo fiind găsiţi 3 minori, în vârstă de 5, 7, respectiv 9 ani, care prezentau arsuri. Pompierii au lichidat incendiul, iar cei trei fraţi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Din primele cercetări ale pompierilor a reieşit că Dumitru Răducan, din Mârşani, în timp ce se întorcea de la câmp cu căruţa plină de furaje, în care adormiseră cei trei copii ai săi, a aruncat, din neatenţie, ţigara aprinsă în căruţă, generând incendiul. Cel mai mare dintre copii a rămas la spitalul din Craiova, întrucât a suferit arsuri pe circa 10% din suprafaţa corporală, în timp ce fraţii săi au fost transportaţi, pe rând, cu elicopterul SMURD, în Bucureşti, starea lor fiind mai gravă.

„Doi dintre minori, în vârstă de 5, respectiv 7 ani au fost transportaţi cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din Bucureşti, întrucât au suferit arsuri pe aproape 40% din suprafaţa corpului şi au nevoie de îngrijiri de specialitate”, ne-a declarat mr. Florin Cocoşilă, ofiţer de presă al ISU Dolj.