Arestaţi pentru că au înşelat firma Cargill cu peste 2,2 milioane de lei

0
178

Administratorul unei societăţi din Giurgiu şi o laborantă de la SC Cargill Oils SA Podari au ajuns după gratii, vineri, după ce s-a stabilit că, împreună cu un alt bărbat din Podari, care a dispărut de la domiciliu, au prejudiciat firma Cargill cu peste 2,2 milioane de lei. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, la îndemnul bărbatului din Giurgiu, laboranta a atestat în mod nereal livrări de floarea-soarelui către Cargill, falsificând în acest sens mai multe documente, banii fiind încasaţi şi împărţiţi de inculpaţi. Cei doi arestaţi au declarat recurs, care se judecă miercuri, la Curtea de Apel Craiova, iar poliţiştii doljeni îl caută pe fugar.

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au anunţat că au cerut Tribunalului Dolj, vineri, arestarea preventivă pentru trei persoane acuzate că au înşelat firma Cargill, pe parcursul anului trecut, cu peste 2,2 milioane de lei. Doi dintre inculpaţi au ajuns după gratii, iar al treilea, un bărbat din Podari, este în prezent căutat de poliţiştii doljeni, întrucât a fugit de la domiciliu.

Din referatul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a rezultat că „în anul 2012 Marius Cristian Ţînţu, în calitate de administrator în fapt al SC Prior Autoprest PMI SRL Giurgiu, a hotărât să inducă în eroare reprezentanţii SC Cargill Oils SA şi SC Cargill Agricultura SRL şi să obţină astfel sume de bani necuvenite, scop în care a luat legătura cu numita Toader Ramona, laborantă la SC Cargill Oils SA – punct de lucru Podari, judeţul Dolj, pe care a convins-o să ateste aprovizionări nereale de seminţe de floarea-soarelui de la furnizorul SC Keda Servicii SRL Bucureşti, care au fost achitate de SC Cargill Agricultura SRL, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 2.257.754 lei. Inculpatul Ţînţu Marius Cristian a planificat un circuit al actelor justificative şi al banilor plătiţi pentru transporturile fictive de marfă, care să nu permită identificarea persoanei sale în activitatea de prejudiciere a firmei SC Cargill Agricultura SRL şi, în eventualitatea în care s-ar fi constatat la un moment dat nereguli de către această din urmă societate, să se evidenţieze doar implicarea inculpatei Toader Ramona”, potrivit unui comunicat de ieri al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Anchetatorii au solicitat, vineri, Tribunalului Dolj, arestarea preventivă a inculpaţilor Marius Cristian Ţîntu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, Ramona Ştefania Toader (fostă Nedeianu), cercetată  pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi Ionel Laurenţiu Sima, cercetat pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată. Magistraţii Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru Ţînţu Marius şi Toader, ambii fiind introduşi în arestul IPJ Dolj, iar cu privire la Sima s-a disjuns cauza, întrucât s-a sustras urmăririi penale, propunerea de arestare preventivă urmând să se judece miercuri, 11 septembrie.

Tot miercuri, însă la Curtea de Apel Craiova, se vor judeca recursurile formulate de Ţîntu şi Toader împotriva măsurii arestării preventive luate faţă de ei.