ANM: Vreme caldă, cu temperaturi normale pentru această perioadă, în următoarele două săptămâni

0
270

Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi unul normal pentru această perioadă a anului, cu nopţi relativ reci, dar şi cu temperaturi diurne plăcute, până la medii de 26 grade Celsius.

Conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 9-22 septembrie 2013, pe parcursul următoarelor zile, în special la jumătatea acestei săptămâni, dar şi spre începutul săptămânii viitoare, vor fi posibile ploi mai frecvente, însoţite de descărcări electrice în majoritatea zonelor ţării.

În Oltenia, în primele zile ale săptămânii, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, cu 26 de grade, în medie. Scăderea de temperatură prognozată pentru data de 13 septembrie va aduce regimul termic în jurul valorilor climatologic normale, respectiv 22-24 de grade. Minimele nocturne se vor situa în primele zile, în medie, între 13 şi 15 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie. Precipitaţii frecvente, moderate cantitativ, se vor semnala între 11 şi 13 septembrie, apoi în jurul datei de 17 septembrie. În restul intervalului sunt de aşteptat doar ploi slabe, izolate.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 9-22 septembrie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia. (Agerpres)