Brigadă slovenă la Universitatea Craiova – Zorya

0
277

Meciul Universitatea Craiova – Zorya Lugansk, contând pentru manşa a doua a turului 3 preliminar din Conference League, programat joi, de la ora 20.30, pe arena “Ion Oblemenco”, va fi arbitrat de o brigada slovenă, la centru cu Matej Jug, la linii cu Matej Zunic şi Manuel Vidali, în timp ce rezervă este Roberto Ponis.

Coincidenţă teribilă: la debutul pe banca Ştiinţei, Mirel Rădoi va avea parte de acelaşi arbitru care a condus ultimul joc al antrenorului oltean pe banca naţionalei României, cel câştigat cu 2-0 în Liechtenstein, în noiembrie 2021. În meciul de la Vaduz, Matej Jug a dictat un penalty pentru România, pentru henţ în careu, dar Stanciu a ratat de la punctul cu var. Doi alb-albaştri, Andrei Ivan şi Nicuşor Bancu, au fost titulari în acel meci, iar căpitanul Ştiinţei a şi reuşit să marcheze.

În vârstă de 41 de ani, Matej Jug este un arbitru cu mare experienţă la nivel internaţional, fiind arbitru FIFA din 2007, timp în care a adunat 14 partide în grupele Champions League, 31 în grupele Europa League, având peste 100 de partide internaţionale conduse. Anul acesta, unicul joc internaţional la care a fost delegat a fost Portugalia – Cehia 2-0, în Liga Naţiunilor. În actuala ediţie a campionatului sloven are două meciuri arbitrate, în fiecare dintre ele dictând o eliminare.