Craiovenii care protejau fetele de pe Centură menținuți după gratii și trimiși în judecată

0
476

Magistrații Judecătoriei Craiova au menținut, ieri, arestarea preventivă față de cei doi craioveni ajunși în spatele gratiilor în luna mai, pentru proxenetism. Cei doi au fost „săltați” de polițiștii IPJ Dolj după ce s-a stabilit că le înlesneau unor tinere practicarea prostituției pe Centura de Nord a Craiovei. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și i-au trimis în judecată, săptămâna aceasta, dosarul intrând în camera preliminară a instanței.

Reamintim că, reprezentanții IPJ Dolj au anunțat în cursul zilei de 24 mai, că poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Craiova au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Faţă de doi bărbaţi din Craiova a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj. În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Craiova s-a constatat faptul că unor tinere, care practică prostituţia pe Centura de Nord a municipiului Craiova, le este înlesnită această activitate de anumite persoane care beneficiază și de sumele de bani obţinute pentru raporturile sexuale practicate. „În aceste împrejurări, în cursul lunii august 2017, poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Astfel, în urma anchetei desfăşurate, a fost documentată activitatea infracţională a doi bărbaţi, unul de 27 de ani, iar celălalt de 32 de ani, din Craiova. În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în perioada iulie  2017 – mai  2018, au înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere de 19 ani, din Craiova, obţinând foloase materiale în urma acestei activităţi. În ziua de 24 mai 2018, în baza mandatelor emise de Judecătoria Craiova, au fost efectuate percheziţii domiciliare la locuinţele celor doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Cu ocazia percheziţiilor efectuate de poliţişti s-au ridicat mai multe înscrisuri (documente transfer bancar, anunţuri mica publicitate) şi sume de bani dobândite în urma activităţii infracţionale desfăşurate. În baza probatoriului administrat, faţă de persoanele în cauză a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată şi a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj”, după cum a declarat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Cei doi craioveni, Silviu Hapan, de 32 de ani și Robert Cătălin Vasile, de 27 de ani, au fost prezentați Judecătoriei Craiova, instanță care, pe 25 mai, a dispus arestarea preventivă a acestora.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a celor doi craioveni, pentru comiterea infracțiunii de proxenetism. Dosarul s-a înregistrat la Judecătoria Craiova, intanța menținându-i, ieri, pe cei doi inculpați în spatele gratiilor: „Respinge cererile formulate de inculpaţii HAPAN SILVIU ŞTEFAN şi VASILE ROBERT CĂTĂLIN, personal şi prin apărători aleşi,privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau cu măsura arestului la domiciliu. Menţine ca fiind legală şi temeinică măsura arestului preventiv a inculpaţilor HAPAN SILVIU ŞTEFAN şi VASILE ROBERT CĂTĂLIN, măsură dispusă prin încheierea cu numărul 85/25.05.2018 a Judecătoriei Craiova, pronunţată în dosarul cu numărul 14207/215/2018 al Judecătoriei Craiova. În temeiul art. 275 pct.4 alin. 3 C.p.p. Cheltuielile judiciare efectuate rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi 09.08.2018”, se arată în hotărârea instanței. Dosarul urmează să fie analizat în camera preliminară.