Fun in Summer la Aman

0
110

bibliotecaJoi, 10 august, începând cu ora 9.30, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă va organiza acţiunea de vizionare a filmului de animaţie Aventuri la firul ierbii. În cadrul acţiunii vor participa copii de la Centrul social multifuncţional “Best Life”.

          Difuzarea filmului de animaţie Aventuri la firul ierbii, o productie Disney si Pixar, se va constitui într-o aventură plină de viaţă şi culoare, doldora de personaje năstruşnice, în universul fantastic al insectelor de toate formele şi mărimile. Filmul de animaţie are valoarea unei lecţii de curaj si tenacitate, o uimitoare perspectivă asupra muncii în echipă pe care copiii sunt invitaţi să o asimileze şi aplice. La fel ca şi în cazul întâlnirilor anterioare, difuzarea filmului se va constitui într-un prilej de dezbatere şi reflecţie la care copiii vor fi invitaţi de bibliotecari.

          “În cadrul programului Fun in Summer nsistăm pe acele documentare şi filme de animaţie în care accentul cade pe prietenie şi colaborare pentru că, la biblioteca Aman, noi credem cu tărie în aceste valori. Cu atât mai fericite sunt consecinţele dacă de la o vârstă fragedă sunt familiarizaţi cu virtuţi precum solidaritatea, altruismul şi îndrăzneala onestă.  E admirabil felul în care cei mici urmăresc şi discută despre fiecare nouă animaţie pe care le-o propunem în cadrul activităţilor noastre. Proiectul Fun in Summer va continua cu alte câteva teme de interes, pentru întâlnirile viitoare colegii mei luând în calcul şi o ieşire în natură”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

          Evenimentul va fi organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”,un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova, care se desfăşoară pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017 şi are ca scop conştientizarea copiilor cu privire la importanţa prieteniei, altruismului şi determinării ca principii sănătoase de viaţă.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”