A fost trimis în judecată! Şoferul craiovean care a vrut să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei rămâne în arest la domiciliu

0
168

spagaEugen Polima, şoferul craiovean de 37 de ani arestat la începutul lunii aprilie a.c. după ce a fost prins încercând să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei pentru a scăpa de dosar penal, a fost menţinut în arest la domiciliu. Hotărârea a fost luată luni, de magistraţii Tribunalului Dolj, care îl judecă pe bărbat pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. El a fost prins în trafic, la volanul unui BMW neînmatriculat, iar poliţiştii şi-au anunţat superiorii şi pe ofiţerii anticorupţie când acesta le-a oferit bani.

Judecătorii Tribunalului Dolj au menţinut, luni, 8 august a.c., măsura arestului la domiciliu faţă de Eugen Polima, craioveanul de 37 de ani prins la începutul lunii aprilie încercând să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei: „Menţine măsura arestării la domiciliu luată faţă de inculpatul Polima Eugen prin încheierea din data de 23.05.2016 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj, rămasă definitivă prin încheierea din data de 25.05.2016 a judecătorului de cameră preliminară de la Curtea de Apel Craiova. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării la domiciliu, cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulată de către inculpat. În baza art. 275 alin. 3 CPP: Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu din 08.08.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Eugen Polima a fost plasat în arest la domiciliu pe 25 mai a.c., după ce, cu dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat a ieşit din camera preliminară. Bărbatul a petrecut mai bine de o lună în spatele gratiilor.

A ajuns după gratii pe 6 aprilie

Reamintim că, potrivit IPJ Dolj, pe 6 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acţiona pe Calea Bucureşti din municipiul Craiova, a oprit pentru control un autoturism BMW, la volanul căruia a fost identificat Eugen Polima, de 37 de ani, din Craiova. Poliţiştii rutieri au constatat, în urma verificărilor efectuate, că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din 2 aprilie 2016, astfel că autoturismul nu era înmatriculat în circulaţie. Cei doi poliţişti, inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, i-au adus la cunoştinţă conducătorului auto că pe numele său vor întocmi dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, împrejurare în care craioveanul de 37 de ani a încercat să le ofere diferite sume de bani pentru a nu i se întocmi documentaţia necesară cercetării penale.politisti

 „Având în vedere aceste aspecte poliţiştii au informat imediat conducerea Inspectoratului şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, astfel fiind organizată prinderea în flagrant a bărbatului de 37 de ani în momentul în care oferea poliţiştilor 600 lei”, ne-a declarat, la momentul respectiv, agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Craioveanul a fost dus de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar pe 7 aprilie a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele său mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru dare de mită. Cei doi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, au fost felicitaţi de conducerea IPJ Dolj. Anul trecut, în judeţul Dolj au fost înregistrate 7 situaţii în care şoferi au încercat să ofere mită unor poliţişti.

Cauza se află în curs de judecare la Tribunalul Dolj, următorul termen fiind pe 15 septembrie a.c.