Razie de amploare în tot judeţul

0
115

Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale şi poliţie rutieră au fost angrenaţi într-o razie de amploare desfăşurată vineri după-amiază şi în noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţul Dolj. Oamenii legii au constatat, în cadrul activităţilor desfăşurate, 26 fapte de natură penală, precum şi 505 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi ce depăşesc 132.000 lei.

În cadrul acţiunii naţionale Blocada 2015, poliţiştii doljeni au organizat vineri, în intervalele orare 15.00-19.00 şi 19.00-24.00 o razie pentru combaterea fenomenului infracţional şi asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică. Oamenii legii au urmărit şi responsabilizarea conducătorilor auto cu privire la importanţa respectării regimului legal de viteză instituit pe anumite sectoare de drum, precum şi depistarea persoanelor care comit abateri de natură penală sau contravenţională la regimul circulaţiei şi afectează fluenţa sau siguranţa traficului rutier. Peste 230 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale şi poliţie rutieră, constituiţi în 45 de filtre rutiere, au participat la razia desfăşurată în judeţul Dolj.

„În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 26 de fapte de natură penală, precum şi 505 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi ce depăşesc 132.000 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 22 de permise, 12 dintre acestea pentru consum de băuturi alcoolice, iar 8 certificate de înmatriculare au fost retrase. Mai mult, în urma controalelor au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 1.300 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.

Pe parcursul acestor activităţi, la un bar din Dăbuleni au fost surprinşi în timp ce practicau jocuri de noroc neautorizate (poker) Cristian R, de 23 de ani, Alin G., de 31 de ani, Ionel T., de 27 de ani, şi Ştefan D., de 23 de ani, toţi din oraşul Dăbuleni. Toţi cei menţionaţi precum şi barmanul Bogdan B., 23 de ani, din Dăbuleni, care a îngăduit practicarea jocului, au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 500 lei. Totodată, a fost confiscată suma de 207 lei pusă în jocul de noroc neautorizat. Tot în cadrul raziei, poliţiştii doljeni l-au depistat pe V. Daniel, 49 de ani, din Calafat, în timp ce conducea un autoturism  pe D.N. 55 A, în comuna Poiana Mare, sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Calafat în vederea recoltării de probe biologice, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

În plus, poliţiştii din cadrul  Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti au depistat-o în comuna Robăneşti, pe Mihaela I., de 30 de ani, din localitate, în timp ce conducea pe D.C. 1 A un autoturism fără să posede permis de conducere valabil pentru nici o categorie. Autoturismul i-a fost încredinţat de către soţul ei, Ovidiu, de 33 de ani, deşi acesta cunoştea faptul că soţia sa nu posedă permis de conducere. Ambii soţi sunt cercetaţi penal de poliţişti, după cum a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.