Inginerul CAO prins cu 1.000 de euro şpagă vrea să scape de arest

0
132

George Ştefan Moţăţeanu, inginerul Companiei de Apă Oltenia prins în flagrant cu 1.000 de euro, şpagă pe care o ceruse administratorului unei societăţi pentru a-i elibera un aviz, a cerut instanţei înlocuirea arestării preventive cu o altă măsură mai blândă. Judecătorii Tribunalului Dolj i-au respins însă cererea joi după-amiază, astfel că bărbatul rămâne în arestul IPJ Dolj.

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, joi după-amiază, cererea făcută de inginerul George Ştefan Moţăţeanu, angajat al Companiei de Apă Oltenia, de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă: „Respinge cererea inculpatului Moţăţăianu George Ştefan de înlocuire a măsurii arestării preventive dispusă prin încheierea cu nr. 191 din data de 24 iulie 2015 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Obligă inculpatul la 70 lei cheltuieli judiciare statului. Cu contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 06.08.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj. Inculpatul a contestat hotărârea instanţei, contestaţia sa urmând să se judece săptămâna aceasta la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în a doua jumătate a lunii februarie 2015, George Moţăţeanu, inginer în cadrul Companiei de Apă Oltenia Craiova, i-a pretins denunţătorului B. M. M., administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, suma de 1.000 euro pentru avizarea favorabilă a fişei tehnice necesare emiterii autorizaţiei de construcţie privind edificarea unor construcţii cu destinaţie comercială (două chioşcuri), pe un teren folosit de denunţător în baza unui contract de comodat, situat în Craiova. Administratorul nu i-a dat banii la momentul respectiv, însă nici n-a reuşit să obţină avizele şi, întrucât începuse să intre în criză de timp, în luna iunie l-a denunţat pe Moţăţeanu.

Pe 18 iunie s-a constituit dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi cu suportul de specialitate al SRI Dolj au stabilit că cele povestite de denunţător se confirmă, astfel că a fost pus la cale flagrantul. Joi, 23 iulie a.c., denunţătorul şi inginerul Companiei de Apă Oltenia s-au întâlnit la un local din centrul municipiului Craiova şi, după ce aşteptase degeaba luni de zile, Moţăţeanu s-a arătat dispus să-i remită denunţătorului avizul favorabil din partea C.A.O. Craiova, chiar din seara zilei de 23 iulie, fiind motivat de perspectiva primirii sumei de 1.000 euro solicitată anterior. După ce a încasat şpaga, George Ştefan Moţăţeanu a fost „săltat” şi dus la sediul Parchetului pentru audieri, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv.