Doljenii pot obţine job-uri în Germania, în domeniul hotelier

0
115

EURES România dispune de 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecţie la Sibiu în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013. Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) si manager restaurant à la carte / personal serviciu organizare banchet (10 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe foarte bune de limba germană. „Angajarea se face pe o perioadă de şase luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator”, a subliniat Daniela Barbu, directorul executiv al AJOFM Dolj.

Salariul oferit este de 1.500 – 2.000 de euro brut / lună pentru ospătar, 1.850 – 1.950 euro brut / lună pentru barman şi 1.500 – 2.100 euro brut/lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore / săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de angajator gratuit / contracost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuită / negociabilă sau pe cont propriu.

„Apt pentru muncă”

Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj care corespund cerinţelor posturilor oferite trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă); copie act de identitate (valabilitate minim 6 luni); C.V model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană; cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate: 6 luni) şi adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Apt pentru muncă”.

 

Pentru posturile de manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu.