Horaţiu Stănescu, preşedintele de la Triumf Bârca, oferă soluţia de avarie edililor craioveni
În timp ce alte comunităţi locale zbat să formeze noi echipe, investesc în branduri şi se preocupă de imaginea proprie reflectată prin sport, Craiova se fereşte de fotbal şi de sport în general ca dracul de tămâie. Oraşul care a aşteptat aproape 20 de ani de zile refacerea Sălii Polivalente este indiferent după dispariţia Ştiinţei şi găseşte diverse pretexte care nu stau deloc în picioare, pentru a se feri de responsabilitate. După ce au lăsat atâţia ani Universitatea Craiova pe mâinile unor investitori dubioşi care şi-au văzut doar propriile interese, refuzând orice fel de implicare, oficialităţile din Bănie încearcă să se ascundă de această dată în spatele unei aşa-zise directive UEFA care ar interzice implicarea financiară a autorităţilor locale în sportul privat. Prefectul Giugea a trebuit să se ducă prin birourile FRF pentru a afla că se poate prelua o echipă de fotbal şi i se poate schimba numele, însă acest lucru se putea face doar până la începutul acestei săptămâni. Varianta vehiculată de autorităţi este Prometeu Craiova, însă aceasta este fondată cu capital privat. În schimb, nu acelaşi lucru se întâmplă cu altă divizionară C, Triumf Bârca, care este societate cu fonduri de utilitate publică, acest lucru fiind explicat de preşedintele acesteia, Horaţiu Stănescu.
„Se poate promova, bugetul ar fi destul de mic”
„Domnul Giugea nu ştiu ce mai căuta la FRF, mai ales că Mircea Sandu nici nu era pe acolo. FRF a explicat clar, ne-a dat mână liberă să facem ce vrem. S-au analizat actele noastre la FRF şi s-a găsit portiţa prin care ne puteam transforma, până pe 8 august se putea schimba şi numele echipei. Mingea era în terenul nostru, al Doljului. Şi acum se mai poate face ceva, pe ultima sută de metri, numai să ne mişcăm repede. Primăria sau CL şi CJ pot face o asociere cu noi, să jucăm în acest campionat sub această asociere, să promovăm, ceea ce înseamnă un câştig de un an, iar această echipă poate ajunge în Liga I în doi ani. Ne trebuie stadion, o formă de asociere cu cineva, şi noi în 48 de ore aducem jucători. Ne ajută şi Emil Săndoi, putem lua câţiva juniori de naţională, plus câţiva jucători peste nivelul ligii a III-a care ne pot ajuta. Mai este o rază minusculă de speranţă. Cu maxim 250.000 de euro se poate face echipă şi se poate promova, mai ales că FRF a făcut această serie pentru Craiova, să poată promova, fiind echipe fără pretenţii. Mă sună echipe din alte părţi care mă roagă să le cedez acest loc. Dacă până luni dimineaţa nu avem nicio speranţă, nici din sectorul privat, nici public, gata, dezafiliem echipa! Noi nu dăm locul în alt judeţ, preferăm să o desfiinţăm. Primăria sau Consiliul Local administrează echipa, îşi fac propriul Consiliu de Administraţie, ei iau deciziile, eu îi pot ajuta cu legăturile la FRF” a declarat preşedintele echipei Triumf Bârca, Horaţiu Stănescu, fost preşedinte la Armata Craiova şi la Internaţional Curtea de Argeş pe vremea când aceasta a promovat în primul eşalon. Autorităţile craiovene pot susţine divizionara C să acceadă în Liga a II-a şi la finalul campionatului i se poate schimba denumirea şi locaţia fără probleme. Oameni de fotbal din oraş susţin însă că FRF ar face pe ultima sută de metri o excepţie în cazul Craiovei şi ar putea accepta chiar schimbarea denumirii. Totul rămâne la latitudinea edililor craioveni.
***
Calafatul va juca în Liga a III-a
Edilii din Olt s-au mişcat rapid şi au comasat două echipe, CSM Slatina şi FC Piatra Olt, iar echipa FC Olt va fi a doua formaţie a Slatinei în eşalonul secund, după Alro. Doljul va avea şi el două reprezentante, în Liga a III-a, lângă Prometeu Craiova urmând să vină şi Dunărea Calafat. Echipa de la Dunăre va ocupa locul lăsat vacant de Ghecon Lăpuşata, formaţie care s-a retras. Calafetenii îşi exprimaseră în mai multe rânduri dorinţa de a ocupa loc în Liga a III-a, după ce recent promovaseră în Divizia D, al cărei campionat l-au şi început săptămâna trecută.
Puneti numele echipei noi – OLTENIA CRAIOVA dupa modelul regiunilor Bayern(bavaria),Lazio etc,Craiova e prea mica nu exista interes si nici putere financiara,eu cred ca Oltenia trebuie vazuta ca o comunitate – un fel de oras si sa facem o echipa sa zicem OLTENIA CRAIOVA care sa fie sustinuta de toata Oltenia , numai 20 de fabrici si mari magazine sa gasesti sa puna fiecare 100 de mii ca sponsorizare si iese o suma buna. apoi toate vor functiona. regiunea va avea un stadion precum cel de la Genova etc.
Sau numele de STIINTA 2011 OLTENIA CRAIOVA! Si pot face exact ca si cei de la Timisoara se pot judeca ptr palmaresul lui Universitatea Craiova.
Comments are closed.