Europarlamentarul Victor Negrescu solicită alocarea a 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural și creativ

0
181

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat astăzi, în plenul Parlamentului European, alocarea a 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural și creativ. Acesta consideră că și statele membre trebuie să facă la fel și denunță lipsa de măsuri din partea Guvernului României în vederea sprijinirii unui sector care angajează circa 300.000 de persoane și care reprezenta aproape 10% din PIB înainte de criza COVID-19.

„Solicităm astăzi un răspuns european și măsuri clare pentru susținerea acestui sector. Trebuie să alocăm 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural și creativ european. Dar trebuie făcut la fel și la nivelul statelor membre. Rezoluția noastră este un ultim apel pentru salvarea sectorului. Sper ca executivul european și Consiliul să asculte vocea miilor de persoane care muncesc în acest domeniu”, a declarat europarlamentarul român în plenul Parlamentului European.

Eurodeputatul social-democrat, membru în Comisia de resort din Parlamentul European, consideră dezbaterea din legislativul european ca fiind esențială și solicită măsuri clare pentru sprijinirea miilor de persoane care lucrează în acest sector.

„Mii de persoane care lucrează în domeniu nu au avut posibilitatea sau mijloacele pentru a se adapta la schimbările provocate de această criză iar soluțiile implementate de guverne lasă de dorit. În ciuda multiplelor apeluri ale Parlamentului European, în ciuda interpelărilor pe care fiecare dintre noi le-a făcut pe lângă autoritățile naționale, acest sector, de care suntem mândri și care reprezintă unul din punctele forte ale economiei europene, pare a fi uitat.

Acest lucru s-a întâmplat, din păcate, și în România, unde autoritățile nu au făcut nimic pentru cele 300.000 de persoane care lucrează în acest domeniu ce reprezintă în jur de 10% din PIB”, a adăugat europarlamentarul Victor Negrescu.