Curtea Constituţională a amânat din nou pronunţarea pe Codurile penale

0
328

Curtea Constituţională a amânat a şasea oară pronunţarea pe sesizările de neconstituţionalitate referitoare la Codurile penale, formulate de preşedintele Klaus Iohannis şi partidele de Opoziţie PNL şi USR. Judecătorii au amânat pentru joi, 11 iulie, pronunţarea pe sesizări.

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru a şasea oară pronunţarea pe obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de PNL – USR şi de preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Judecătorii vor reintra joi, 11 iulie, în şedinţă pentru pronunţarea pe aceste sesizări.

Judecătorii CCR au decis în mai multe rânduri amânarea pronunţării asupra sesizărilor depuse de Opoziţie şi de şeful statului asupra modificării Codului penal şi Codului de procedură penală.

Pe 25 aprilie, PNL şi USR au depus la Curtea Constituţională sesizări în legătură cu proiectul care a modificat Codul penal şi pe cel care a schimbat Codul de procedură penală, iniţiative adoptate de Parlament. (Mediafax)