Craiova a prezentat 5 şi mai aşteaptă 2

0
149
Înainte de debutul în noul sezon, Ştiinţa i-a transferat pe Vătăjelu, Ioniţă, Ivanov, Qaka şi Marinescu şi mai intenţionează să achiziţioneze un stoper şi un mijlocaş
Universitatea Craiova şi-a prezentat cele cinci achiziţii pe care le-a făcut în vara aceasta: Bogdan Vătăjelu de la Sparta Praga, Alexandru Ioniţă de la CFR Cluj, Antoni Ivanov de la Gaz Metan Mediaş, Kamer Qaka de la Poli Iaşi şi portarul Andrei Marinescu de la Sportul Snagov. Amfitrion a fost chiar preşedintele clubului, Sorin Cârţu, care le-a făcut o prezentare succintă noilor „juveţi”, precizând totodată că „vom încerca să mai facem câteva transferuri, un stoper, un mijlocaş, poate chiar un atacant”. Oficialul s-a declarat dezamăgit de atitudinea unor jucători care-şi dăduseră acordul să vină în Bănie, dar în ultimul moment s-au răzgândit sau au invocat anumite clauze absurde. „Ne-am simţit folosiţi de anumiţi jucători, le-am crescut interesul altor echipe pentru ei. A fost un fundaş central căruia i s-a plătit şi biletul de avion şi în ultima clipă a solicitat clauze să joace titular, de parcă eram vreo echipă dintr-un campionat bananier, din Mauritius”. Legenda Ştiinţei a precizat că nu există negocieri pentru vânzarea lui Bancu şi Cicâldău şi a vorbit şi despre obiectivele echipei. „Nu avem voie să facem niciun pas greşit în primele două tururi din Europa League, apoi vom vedea ce noroc avem la tragerea la sorţi. În campionat putem să ne propunem obiectiv major şi cu lotul actual, dar vor mai fi aduşi jucători. Avem un program bun la început şi trebuie să exploatăm acest lucru. Cred că avem un lot mai bun ca anul trecut, când am pierdut într-o săptămână toate obiectivele, fiindcă nu ne-au ajutat jucătorii de pe bancă”. „Sorinaccio” are încredere în talentul lui Alex Ioniţă, pe care-l vede un jucător determinant. „Sperăm ca Ioniţă să ne bage la cheltuială, să ne facă să achităm această clauză, fiindcă nu vrem să ne ajute doar anul acesta. Eu sper să joace mai bine decât la Astra. Noi suntem aici să-l ajutăm”. Despre revenirea lui Vătăjelu, Cârţu a declarat „Pe Vătăjelu l-am avut jucător în perioada grea a echipei, când era nou-promovată şi pe ultimul loc. Este super caracter, clubul s-a bazat pe el, îl ştim foarte bine”.
Vătăjelu: „Acum chiar sunt condiţii de titlu la Craiova”
Bogdan Vătăjelu s-a declarat impresionat de schimbările petrecute la Craiova în doi ani şi jumătate, cât timp el a evoluat în Cehia, la Sparta Praga şi Jablonec.  „Mi-am dorit să mă întorc acasă, nu am stat mult pe gânduri, deşi atunci când am plecat mi-am dorit să stau cât mai mult afară, nu doar doi ani şi jumătate. Dar mai am timp, aş putem pleca din nou în străinătate. Faţă de ce am lăsat eu atunci când am plecat, totul s-a schimbat, este la un nivel foarte înalt, de la condiţii de antrenament, stadion, staff, tot. Mi se pare extraordinar, acum chiar că sunt condiţii să te baţi să câştigi campionatul, Cupa. Clubul ne obligă la performanţă prin ce face pentru noi. Comparând cu ce juniori am văzut şi afară, jucătorii noştri under 21 mi se par foarte buni şi trebuie să avem încredere în ei. Echipa este destul de omogenă, trebuie să ne fixăm obiective cât mai mari. Nicu Bancu este numărul unu pe postul acesta la echipa naţională, dar nici eu nu am venit să stau pe margine, fiindcă asta puteam să fac şi în Cehia. Pot juca şi fundaş şi aripă, sunt aici să ajut Ştiinţa să câştige trofee” a spus „Vătă”.
Ioniţă: „Îmi doresc să fac diferenţa în fiecare joc”
Adus împrumut de la CFR Cluj, Alex Ioniţă speră să aibă măcar evoluţiile pe care le-a avut în tricoul Astrei şi spune că îşi propună să le amintească fanilor Craiovei de un alt Alex, olteanul Mitriţă, cu care se spune că se aseamănă ca stil de joc. „Aşteptările mele vis a vis de Craiova au fost deja depăşite, după ce am văzut  condiţiile şi colegii. Sper să revin la evoluţiile de la Astra, aş prefera să vorbesc mai mult pe teren. Am luat 3 titluri în ultimii ani, chiar dacă nu am contribuit prea mult la acele trofee. În Europa League ne dorim să intrăm în grupe, e greu, dar nu imposibil. Cred că am venit la Craiova la momentul potrivit, am învăţat din greşelile pe care le-am făcut la CFR. Eu şi Mitriţă ne asemănăm ca stil de joc, îmi doresc şi eu să fac diferenţa pe teren în fiecare meci. Nu am venit să dau pe cineva la o parte, ci să ajut echipa. Am declarat că sunt rapidist, nu trebuie să mai spun încă o dată, dar prefer să vorbesc mai puţin despre alte echipe. Sper să câştigăm împotriva celor de la Dinamo, fiindcă ştiu că există o rivalitate foarte mare”.
Adus ca al treilea portar la Craiova, Andrei Marinescu (34 de ani) a declarat că în acest nou campionat va conta foarte mult aportul jucătorilor under 21. „Sunt foarte onorat să fac parte din lotul Universităţii Craiova, o echipă cu suporteri minunaţi. Dacă se va apela la mine, voi da totul să ajut echipa. Acum am primit această şansă şi am profitat de ea, mi-aş fi dorit să fi venit mai devreme, altfel se punea problema. Avem cam tot ce ne trebuie pentru a ne îndeplini obiectivele. Trebuie să ne gândim numai la meciul următor, dacă legăm victoriile ne putem îndeplini obiectivele. Cred că în campiomat se va face diferenţa la jucătorii tineri” a spus Marinescu.
Bulgarul Antoni Ivanov, în vârstă de 23 de ani, adus de la Gaz Metan Mediaş, pentru 150.000 de euro, plus împrumutul lui Stephan Drăghici, a declarat: „Este o ocazie pentru mine pentru a arăta ce pot la o echipă puternică, să ajut echipa să câştige trofee. Colegii mei au calitate, am văzut asta deja. Abia aştept să înceapă meciurile oficiale. Ne putem bate pe mai multe  fronturi, Craiova este o echipă de mare tradiţie şi trebuie să câştige mereu. La Gaz Metan am lucrat cu doi antrenori foarte buni, Teja şi Iordănescu”
Albanezul Kamer Qaka a refuzat Craiova acum un an, când a semnat pentru FCSB, iar la prezentarea sa în Bănie a spus: „Mă bucur că am ajuns aici, totul aici este la un nivel înalt şi abia aştept să le aducem bucurii fanilor. Putem face o impresie bună în acest sezon în campionat, iar în Europa League putem cel puţin să atingem faza grupelor”.