Prima vizită în calitate de premier. Mihai Tudose se va afla, săptămâna aceasta, la Bruxelles

0
188
Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose participa la Reuniunea Reprezentantilor Ministerului Economiei Comertului si Turismului din Reteaua Externa, organizata de Ministerul Economiei Comertului si Turismului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO
Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose participa la Reuniunea Reprezentantilor Ministerului Economiei Comertului si Turismului din Reteaua Externa, organizata de Ministerul Economiei Comertului si Turismului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Prima vizită în calitate de premier a lui Mihai Tudose va fi la Bruxelles, săptămâna aceasta. Primul-ministru are programate întâlniri cu preşedinţii Comisiei Europene, Consiliului European şi Parlamentului European, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, în cadrul unei conferinţe de presă, că Mihai Tudose intenţionează să facă, săptămâna viitoare, o primă vizită în calitate de premier, la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficialii europeni.

„Cooperarea internaţională, domeniul afacerilor europene, vor reprezenta într-adevăr axe prioritare pentru executiv şi o dovadă se va vedea săptămâna viitoare, când într-adevăr premierul României intenţionează şi sper să realizeze, evident, să facă o primă vizită la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficialii europeni. Întâlniri la care am plăcerea să particip în calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene pentru a transmite acest mesaj ferm, România şi actualul Guvern îşi respectă toate angajamentele asumate anterior şi are de gând să aibă o colaborare foarte bună cu partenerii europeni şi în acelaşi timp să-şi susţină cauza, atunci când este cazul, în raport cu partenerii noştri de acolo”, a spus Victor Negrescu.

Întrebat de jurnalişti despre agenda vizitei premierului, Victor Negrescu a spus că aceasta este deja stabilită. „Agenda vizitei este stabilită şi pot să vă spun deja pentru că această informaţie este publică, într-adevăr, va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, este deja publicată pe site-ul Comisiei Europene, dar va avea întâlniri cu toţi oficialii importanţi la nivelul instituţiilor europene, cu preşedintele Consiliului, domnul Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, domnul Tajani, şi cu o parte din comisari, evident, ne vom întâlni cu doamna comisar Corina Creţu, cu domnul comisar Timmermans. Este o vizită de o zi şi o vizită care cred că va avea succesul scontat şi mai ales este un mesaj pe care vrem să-l transmitem, un plus de seriozitate în relaţia cu Bruxelles-ul, şi pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită şi sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxelles-ul într-o manieră pozitivă pentru români şi într-o manieră pozitivă pentru priorităţile actualei guvernări”, a răspuns Victor Negrescu.

De asemenea, întrebat la ce se referă când spune „un plus de seriozitate”, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a răspuns: ”Atunci când mergem să discutăm cu partenerii europeni ne pregătim foarte bine înainte pentru că ceea ce am învăţat în cei trei ani de mandat (de europarlamentar – n.r.) este că, de multe ori, aceste discuţii sunt foarte tehnice şi cred că este important să ne creştem capacitatea administrativă în raport cu dialogul pe care îl purtăm cu Bruxelles-ul. Realist vorbind, dacă nu reuşim acest lucru negocierile pe care le purtăm nu pot aduce efectele pe care noi ni le dorim pentru România sau pe care ni le dorim pentru a reuşi să implementăm programul de guvernare şi de aceea am spus că este, într-adevăr, nevoie să ne pregătim mai bine şi eu sunt convins că pentru această vizită am depus toate eforturile necesare pentru a atinge obiectivele pe care ni le fixăm”.