Michalis Kakiouzis: “Vreau titlul cu SCMU Craiova!”

0
341

Grecul Michalis Kakiouzis a fost adus pe banca tehnică a echipei masculine de baschet SCMU Craiova, în locul antrenorului macedonean Aco Todorov, care a avut un mandat de 3 ani în Bănie. Tehnicianul elen a fost primit primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, înainte de a fi prezentat oficial.

La prezentare, Michalis Kakiouzis a declarat că, dincolo de obiectivele clubului, targetul său este să câştige titlul cu SCMU Craiova. „Sunt foarte bucuros că am ajuns la echipa Craiovei, este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, şi am acceptat imediat propunerea primită, mă simt deja foarte confortabil şi sper să ne îndeplinim ţelul, de a aduce fanii la sală. Vrem ca echipa să fie competitivă, iar targetul meu personal este să ocupăm primul loc. Sper să fi campioni. Ca să ajungi la titlu trebuie să munceşti foarte mult. Baschetul românesc este pe un traseu foarte bun. Îl cunosc pe Marinos Ouzounidis, sper să facem o pereche grecească de succes aici” a declarat Michalis Kakioudis.

„Pentru sezonul următor obiectivul este să readucem suporterii în Polivalentă şi de acea trebuie să prestăm un joc de mare calitate. Vor fi numai lucruri bune şi o să vedeţi o echipă puternică la Craiova” a spus preşedintele clubului din Bănie, Adrian Cosman.

„Mihalis Kakiouzis are cel mai important CV dintre cei care au venit în baschetul românesc şi vrem să ne construim cu el un viitor luminos. Ne dorim un proiect, nu un foc de paie. Când el juca în Euroligă nu visam să aducem o asemenea legendă la Craiova” a spus managerul secţiei de baschet a SCM Craiova, Marius Toma.

În vârstă de 45 de ani, Michalis Kakiouzis face parte din categoria jucătorilor legendari ai Greciei, fiind component de bază al generaţiei campioană europeană în 2005 și care un an mai târziu a cucerit argintul mondial. Internaționalul elen a evoluat în cariera sa la: Ionikos, AEK Atena, Montepaschi Siena, FC Barcelona, Sevilla, Efes Pilsen, Aris Salonic, Le Mans, Vanoli Cremona, Virtus Roma, SAV Vacallo Basket, AEK Larnaca, Nea Kifissia, APOEL și Faros Keratsiniou. A cucerit: campionatul și cupa Turciei, campionatul și cupa Greciei, campionatul și supercupa Italiei, cupa Spaniei, campionatul Ciprului și Cupa Saporta. Ca antrenor, le-a pregătit pe Koropi BC, în ţara natală, şi  pe Enosis Neon Paralimni, în Cipru.