Deputat Alexandra Presură : PNRR, pușculiță pentru sponsorii PNL

0
560
PSD cere imperativ guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o SINGURĂ firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța – să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie. “Sunt 600 de milioane de euro din PNRR, bani fără licitație, dați cu dedicație de guvernul PNL, sponsorului PNL din campania sa electorală.
Practic aproape o treime din fondurile alocate capitolului Energie al PNRR merg cu dedicație către compania magnatului Gabriel Comănescu”, spune parlamentarul doljean pe pagina sa de facebook.
Alexadra Presură susţine astfel că Florin Cîțu îl surclasează  pe Orban, care în decembrie 2019 se grăbea să dea 300 de milioane de euro din fondul de rezervă al guvernului unui alt sponsor notoriu al PNL – frații Micula – fapt ce a contribuit la aruncarea în aer a deficitului bugetar, a accelerat îndatorarea țării la costuri mărite. “Acum se explică de ce guvernul Cîțu a ținut ascuns PNRR! Românii nu trebuiau să afle despre combinațiile sulfuroase dedicate finanțatorilor de partid înainte de depunerea oficială a documentelor la Comisia Europeană, pentru că scandalul public generat le-ar fi compromis.  În cinismul său lacom, guvernul Cîțu își imaginează că acum și-a securizat manevra, indiferent de reacția de moment a opiniei publice. PSD denunță categoric maniera obscură în car firme prietene de partid ale PNL își umflă buzunarele, în dauna interesului general. Odată-n plus se face proba că ceea ce ar fi trebuit să fie un PLAN NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ a devenit un instrument de îmbogățire ilicită și imorală a clicii de partid, de mituire a administrațiilor liberale sau usr-iste – primari/președinți de CJ – pentru influențarea rezultatelor alegerilor interne; practic, guvernul Cîțu și complicii săi folosesc bani publici pentru propriile interesele politic-personale.Românii trebuie să știe, au dreptul să știe. De aceea PSD  face toate demersurile legale pentru ca adevărul să iasă la lumină, abuzurile de acest fel să fie oprite și vinovații să plătească!”