Irakian prins la PTF Calafat încercând să treacă frontiera pe jos

0
220

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat, joi seară, un cetăţean irakian care a încercat să intre ilegal în ţară, evitând efectuarea controlului în punctul de frontieră. Bărbatul a coborât dintr-un TIR şi a încercat să se ascundă, însă a fost prins şi returnat, împreună cu şoferul vehiculului, pe teritoriul Bulgariei.

irakian 1Mai exact, potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, joi, 8 iunie a.c., ora 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul turc Ali D., conducând un autocamion înmatriculat în Turcia. În urma analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a hotărât efectuarea unui control amănunţit în autocamion, astfel că mijlocul de transport a fost trecut în linia a doua de control.

irakianPe timpul verificărilor, poliţiştii de frontieră au observat că din cabina automarfarului a coborât un bărbat, care a încercat să se ascundă în spatele unei tonete aflate în apropiere, pentru a evita controlul de frontieră. Persoana în cauză a fost reţinută de poliţiştii de frontieră, iar în urma cercetărilor s-a stabilit ca este cetăţean irakian, se numeşte Cebe W., în vârstă de 23 ani, care a încercat să intre ilegal în ţară. „Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei şoferului şi cetăţeanului irakian, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi, dar şi mijlocul de transport, au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, după cum au precizat reprezentanţii STPF Dolj.