Rămâne după gratii! Doljeanul care a înjunghiat angajata unui magazin din Craiova, la proces

0
79

Magistraţii Tribunalului Dolj au anunţat, ieri, că începe procesul lui Florian Ilie, doljeanul de 52 de ani care, la sfârşitul lunii februarie, a înjunghiat-o pe angajata unui magazin din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, o tânără de 25 de ani. Bărbatul, care le declarase atunci anchetatorilor că voia să ajungă în spatele gratiilor, pentru că nu avea din ce trăi, a fost menţinut în arest preventiv.

tribunalReamintim că, luni, 29 februarie a.c., în jurul orei 8.00, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, au fost anunţaţi că Raluca Ciucă, în vârstă de 25 de ani, vânzătoare la SC Rad Mar Exim SRL Craiova, un magazin general din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost înjunghiată de o persoană necunoscută care a sustras două pachete de ţigări şi o pâine. În urma anchetei demarate de poliţişti şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, oamenii legii au stabilit că Florian Ilie, de 52 de ani, în jurul orei 7.40, a mers la magazinul alimentar aparţinând SC Rad Mar Exim SRL Craiova, situat în apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde vânzătoare era persoana vătămată Ciucă Raluca în vârstă de 25 ani. Inculpatul i-a cerut două pachete de ţigări marca Viceroy şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că trebuie să plătească suma de 29 lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în zona abdominală (flanc stâng). Tânăra a încercat să-l împiedice să plece din magazin cu aceste bunuri, însă nu a reuşit. Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două pachete de ţigări şi pâinea şi s-a deplasat în mai multe zone din Craiova, iar în jurul orelor 14.00, a mers la Secţia 1 Poliţie Craiova, unde le-a spus lucrătorilor de poliţie despre fapta comisă. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar medicii legişti au constatat că leziunile suferite necesită 30-35 zile îngrijiri medicale şi i-au pus în primejdie viaţa, astfel că s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de omor. În timpul audierii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj inculpatul a declarat că nu are nici o sursă de venit şi a recunoscut săvârşirea agresiunii asupra tinerei, explicând că vrea să ajungă la puşcărie. Florian Ilie a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 29 februarie, iar pe 1 martie a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, măsura fiind prelungită ulterior de instanţă.

Pe 18 aprilie s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Florian Ilie a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, iar ieri dosarul a ieşit din camera preliminară. Judecătorii au constatat legalitatea rechizitoriului şi a probelor administrate şi au hotărât să înceapă procesul. Tot în şedinţa de ieri instanţa l-a menţinut pe inculpat în spatele gratiilor.