De ieri…  Centrul comercial Mercur a fost redeschis publicului

0
525

mercurCentrul comercial Mercur din centrul Craiovei, aflat în proprietatea SIF Oltenia, a fost redeschis publicului ieri, după un proces de modernizare care a costat peste 10 milioane de euro. Pe lângă zeci de galerii comerciale, centrul mai găzduieşte un cinematograf, cu şase săli de spectacol, restaurante şi locuri de joacă. Mercur este al doilea centru comercial modern din Craiova după Electroputere Parc. Societatea Mercur este listată pe bursă la categoria AeRO, este deţinută în proporţie de 85,8% de SIF Oltenia.

H&M, Pepco, Starbucks, S’Oliver sau Colin’s sunt numai câteva dintre brandurile care deschid magazine în noul centru comercial din Craiova, inaugurat ieri. Pe lângă mărcile cunoscute de îmbrăcăminte şi încălţăminte, s-au deschis deschise cafenele, restaurante, şase săli de cinematograf multiplex 3D, magazine de electrocasnice, spaţii de divertisment şi relaxare.  Sursele de finanţare ale acestui centru modern  provin dintr-un mix între credite bancare, obligaţiuni emise şi majorare de capital. Mercur Center este struc­­­­­­­­­­­­turat pe mai multe nive­luri. Noul centru comercial are amenajată la etajul trei o zonă de restaurante şi un loc de joacă pentru copii, la etajul patru  este amplasat cinematograful cu şase săli de 580 de locuri, iar la nivelul al cincilea există o sală de fitness şi aerobic. Parterul şi primele două etaje sunt rezervate magazinelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Retailerul suedez H&M a deschis în Mercur Center un magazin pe două niveluri, al doilea după cel deschis la Electroputere mall. Colin’s a inaugurat ieri primul magazin din Oltenia, la fel ca şi Pepco, care a deschis primul său magazin din Craiova, cu îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru femei, bărbaţi şi copii, decoraţiuni interioare, jucării şi produse de papetărie“. Iar S’Oliver a adus moda pentru întreaga familie. Ca o noutate absolută, bran­dul Cătălin Botezatu va oferi produse în ediţie li­mi­tată. Bijuteriile, accesoriile şi ceasurile vor putea fi găsite în magazine precum Sevda, Splend’or sau Oni’s, Secundar, Blondy Del.mercur1

Starbucks…aşteptat de toţi tinerii

       Lanţul american de cafe­ne­le Starbucks se mai lasă puţin aşteptat…. Ieri, la deschiderea oficială, organizatorii au spus că acesta  va deschide în Mercur Center prima sa cafenea din Oltenia.  Pe de altă parte, cei mici se pot îmbrăca de la Primigi, Maison du Bebe, în timp ce echipamentele sportive se vor regăsi în magazinul TopSport. Pentru cei care au întrebat mai mereu dacă Diverta se va regăsi în Mercur Center, avem o veste bună. Da, pentru cei care  vor să cumpere carte bună, Diverta şi-a deschis ieri porţile. Produse IT, electronice şi electrocasnice se vor găsi  la Flanco şi Germanos, în această perioadă având chiar reduceri foarte mari. Bucuria, No1Cut & Color, BioLife, Poligon Airsoft, Select Media sau Oltenia GSM sunt alte magazine, care o parte au început deja vânzările, altele urmează să se deschidă.

mercur2

Dumitru Răduţ, directorul general al Mercur Center :

„Aşa cum aţi putut constata fostul magazin Mercur a îmbrăcat o haină nouă. Modificările totale ale faţadei sau şi cele aduse interiorului pentru a-l face mai frumos şi mai atractiv au fost posibile cu ajutorul celor care au propus noul concept. Acest concept nu s-ar fi putut aplica dacă acţionarul majoritar al Mercur SA, şi anume, SIF Oltenia nu s-ar fi hotărât să facă această investiţie pentru ca magazinul să renască şi să depăşească toate aşteptările şi să satisfacă toate dorinţele craiovenilor”

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia :

„Ziua de 9 iunie 2016 va rămâne o zi istorică de referinţă pentru activitatea societăţii Mercur SA, de referinţă pentru principalul activ al societăţii. Centrul comercial Mercur a fost până în urmă cu doi, trei ani, reperul comercial al Craiovei, dar în ultima vreme începuse să pălească ca strălucire, motiv pentru care la propunerea Consiliului de Administraţie a SIF Oltenia, în calitate de acţionar majoritar, cu o cotă de participaţie de 93,3% din capitalul social, a aprobat investiţia de modernizare a centrului comercial. Revin cu precizarea că SIF Oltenia şi nu o altă persoană fizică sau juridică este proprietara acestui activ, cu o cotă de participaţie de peste 90%. Totodată precizez că Scietatea de Investiţii Financiare este o societate cu capital privat 100%, cu peste 5,7 milioane de acţinari. Niciunul dintre acţionarii societăţii nu deţine singur mai mult de 5% din capitalul social….”

Lia Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova :

„Vreau să mulţumesc foarte mult SIF Oltenia pentru că a înţeles după lungi discuţii că faţada Mercurului nu mai poate fiinţa sa. Şi sunt absolut convinsă că aces mall va cunoaşte în perioad următoare foarte mulţi clienţi noi, perntru că se cuplează cu Centrul Vechi, unde vin foarte mulţi tineri. Această zonă rămăsese încă, având o oarecare sincopă de sintetică, să spun aşa, dar acum arată extraordinar de frumos, iar când spun asta, aş vrea să felicit atât firma constructoare, cât şi firma de proiectare”

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj :

„Mă bucur să fiu cu dumneavostră aici pentru că e un moment deosebit din viaţa Craiovei, a judeţului Dolj. Pentru o cluipă, m-am gândit că pot să fiu în oricare din marile oraşe din Europa, un asemenea centru, aşa cum arată Mercurul acum, putea să fie la Bruxelles, putea să fie Paris. Nu ne-ar fi ruşine faţă de niciun turist care are trece prin Craiova şi s-ar uita la acest complex, schimbat din temelii, rebranduit şi modernizat…”.mercur3