Cioloş a fost primit cu onoruri militare de omologul său francez

0
93

ciolosPremierul Dacian Cioloş a fost primit azi dimineaţă, la sediul Guvernului Franţei, cu garda de onoare, de omologul său francez, Manuel Valls.

Manuel Valls, premierul Franţei:”Am fost foarte fericit să-l primesc pe premierul român Dacian Cioloş. Am semnat Foaia de Parcurs care marchează cooperarea în diverse domenii între România şi Franţa, în domeniul politic, economic, este o dovadă a unei relaţii de parteneri între România şi Franţa, parteneri activi în interiorul Uniunii Europene. Am discutat despre această relaţie bilaterală între România şi Franţa, despre pregătirea vizitei preşedintelui Franţei în România. Am vorbit şi despre preluarea, în viitor, a preşedinţiei UE de către România. Am discutat despre problemele de risc terorist, criza migraţiei. Am discutat, de asemenea, şi despre meciul din această seară, dar nu vom spune pronosticurile pe care ni le-am făcut, dar suntem siguri că va fi o sărbătoare extraordinară pentru suporterii români şi francezi şi orice s-ar întâmpla atunci, vom rămâne prieteni”.

Dacian Cioloş, premierul României:”Mulţumesc primului ministru pentru întâlnirea pe care am avut-o astăzi. Am semnat foaia de parcurs actualizată, care a fost adoptată deja în urmă cu câţiva ani şi care stă la baza cooperării între Franţa şi România, de câţiva ani şi care vizează domenii foarte complexe în care România şi Franţa conlucrează. Domeniul economic – avem o prezenţă franceză a mediului economic în România foarte activă şi pe care ne-o dorim şi mai activă şi în viitor şi ştiu că preşedintele François Hollande se pregăteşte să vină în vizita din septembrie inclusiv cu câţiva oameni de afaceri. Dar avem domeniul cultural, în care avem foarte multe acţiuni în comun şi pe care dorim să le dezvoltăm în lunile şi în anii următori şi în cadrul acestui sezon încrucişat între Franţa şi România, pentru a pregăti celebrarea centenarului 1918-2018, eveniment la 1018 la care Franţa a acordat tot sprijinul României şi pe care se cuvine să-l sărbătorim împreună şi să folosim acest eveniment pentru a pune în valoare relaţiile intense în domeniul cultural. Avem multe lucruri de partajat, urmează să stabilim o echipă comună. Cooperări în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice. Ieri am vizitat Ecole Polytechnique, unde s-a conceput proiectul laserului de la Măgurele. Întâlnirea de azi a fost o ocazie de a concretiza proiecte comune. În această seară va fi un meci frumos, de ambiţie, şi pentru Franţa, gazda acestui campionat. Pentru România este un meci important, pentru că participă după 8 ani la un astfel de campionat.