Buluceală şi shopping în centrul Craiovei

0
71

Îmbulzeală, plase cu cumpărături, mascote uriaşe şi miros amestecat de mâncăruri. Aşa a arătat, ieri, la orele prânzului, centrul Craiovei, odată cu inaugurarea noului Mercur Mall. De cum s-au deschis uşile, craiovenii s-au înghesuit să vadă cum arată, pe interior, centrul comercial, şi nu s-au lăsat până ce nu au luatla rând toate etajele re-branduite. După shopping, la plecare s-au oprit şi pe la terasele din piaţă pentru a-şi împărtăşi impresiile sau, pur şi simplu, pentru a se delecta privind forfota mulţimii.

uniriiDupă deschiderea oficială, Mercur Mall a fost luat cu asalt de craioveni. Intrarea nu a fost destul de încăpătoare pentru toţi, astfel că mulţi dintre vizitatorii curioşi au trebuit să-şi mai tempereze puţin avântul în faţa uşilor de sticlă. Aşteptarea a meritat fiindcă noile standuri, aşezate pe atfel de compartimentări decât cele arhicunoscute, a provocat surprize. Fiecare etaj a fost luat la pas pentru a fi descoperite schimbările care s-au făcut odată cu renovările. Deşi nu toate standurile sunt deschise deocamdată – ca de exemplu, la parter, se lucra încă la amenjarea cafenelei Starbucks – oamenii s-au înghesuit peste tot să vadă şi să compare. Terminând cu standul Diverta şi până la ultimul etaj, acolo unde se află sălile de cinema. Popocornul, a cărui aromă se simţea peste tot, şi primele filme erau pregătite deja.

Să prindem un loc pe trepte!

unirii (1)Pentru a urca între etaje, craiovenii s-au înghesuit, bineînţeles, pe scările rulante, care au fost păstrate şi în actualul design. La un moment dat, vizitatorii s-au bulucit într-atât că nu au mai încăput nici pe scări şi a trebuit, din nou, să aştepte până ce alţii eliberau treptele şi puteau să urce şi ei. În stânga şi în dreapta, fiecare stand gemea de lume. Cele mai multe persoane intrau ca să vadă marfa şi, foarte important, preţurile, dar mai puţin pentru a cumpăra. Totuşi, magazinele care au venit, chiar de la deschidere cu reduceri, au fost preferatele vizitatorilor, mulţi nu au plecat de acolo până nu au găsit măcar un articol pe plac. Aşa s-a întâmplat la un stand cu produse pentru copiii care a făcut furori printre mămici datorită preţurilor avantajoase.

Mâncare şi perspectivă

La etajul al III-lea, unde se găseşte zona foods a Mercur Mall, a fost cea mai mare aglomeraţie. Fiindcă era ora prânzului, gurmanzii şi-au lăsat simţurile să colinde în voie, ghidându-se după aburii îmbietori de mâncare gătită. Cei mai mulţi nu au mai rezistat şi, după ce au consultat ofertele din meniuri, au făcut pe loc primele comenzi. Deşi s-ar fi aşteptat la nişte preţuri de deschidere mai mici, pofta bună nu le-a fost, totuşi, alterată fiind mulţumiţi că servirea le-a fost oferită într-un cadru festiv, cu zâmbetul pe buze şi multă bunăvoinţă. Lăsând la o parte mulţimea de curioşi care se foia prin preajma meselor, pentru mulţi a fost un prânz delicios şi destul de interesant pentru că a fost servit, ei bine,  chiar în prima zi. Dar deliciul zilei a fost să serveşti, totuşi, prânzul lângă peretele de sticlă care îţi oferă o perspectivă de sus asupra întregii pieţe.

Amintirile … unsuroase au fost lăsate pe pervaz

unirii (2)La parterul Mercur Mall se află şi un supermarket Profi. Și aici s-au găsit destul de mulţi cumpărători care şi-au plimbat cărucioarele printre standuri. Mulţi au intrat ca să caşte gura la produse, astfel că nu au făcut cine ştie ce cumpărături. În ciuda acestui fapt, la casele de marcat, s-au format totuşi cozi şi oamenii au trebuit din nou să apeleze la răbdare pentru a se vedea, în sfârşit, cu produsele cumpărate. La un moment dat, mulţimea care ieşea din supermarket se intersecta cu alţi oameni care staţionaseră la uşa magazinului. Chiar la intrare, îşi deschisese un stand de prezentare o firmă de alimentaţie publică, iar ca formă de promovare a ales să ofere şi platouri cu mâncare gătită. Oamenii au primit cu două mâini trataţia, iar după ce au servit fasolea cu cârnaţi şi sarmalele cu mămăliguţă, a abandonat farfurioarele de plastic, cu tot cu resturi, chiar pe pervazele proaspăt renovate ale mall-ului.

Forfotă mare pe la terase

Noul Mercur Mall a fost magnetul pentru curioşi, dar nici terasele din jur nu au fost iertate. După ce s-au delectat cu shoppingul sau doar cu plimbăreala, de cum s-au văzut în piaţă, cei mai mulţi s-au instalat la mese şi au comandat câte o bere rece, un suc sau o cupă de îngheţată. După toată alergătura, merita să-şi tragi sufletul. Făcea toţi bani şi numai să stai şi să priveşti în jur pentru că toată piaţa viermuia de oameni de toate vârstele. Tineri şi pensionari, copii şi părinţi, elevi şi profesori, funcţionari de bancă îmbrăcaţi office, toţi aveau o singură traiectorie, spre mall. Încetul cu încetul, şi terasele s-au aglomerat şi nu a mai fost loc la mese, nici acolo, în buricul oraşului, unde forfota era deja prea mare…