ABA Jiu a decolmatat pârâul Mereţel

0
91

meretelAdministraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, a definitivat lucrarea  de decolmatare şi reprofilare a albiei pârâului Mereţel, la Greceşti, în satul Gropanele. Refacerea acestui pârâu a fost demarată la începutul lunii mai a.c. şi finalizată săptămâna trecută.

Lucrarea a fost executată pe o lungime de 1.900 metri, pământul excavat  fiind sistematizat sub formă de dig pentru a apăra casele şi gospodăriile cetăţenilor din zonă.

Albia pârâului era plină de vegetaţie, ploile semnificative din ultimul timp aducând pe cursul de apă tot felul de resturi lemnoase şi gunoaie. Astfel, după acţiunea de defrişare, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au efectuat lucrarea de decolmatare şi reprofilare a Mereţelului cu un excavator şi au efectuat un dig de protecţie ce va pune pe viitor la adăpost grădinile şi gospodăriile locuitorilor localităţii Greceşti riverani cursului de apă.

Lucrarea ar urma să prevină inundaţiile în zonă

Această lucrare a fost prinsă în Planul Tehnic de Exploatare al S.G.A Dolj din acest an şi era necesară realizarea de  urgenţă întrucât pârâul Mereţel nu fusese regularizat până acum. Aşa cum este cunoscut, acest pârâu ieşea din matcă şi inunda gospodăriile de fiecare dată când precipitaţiile, ploile erau mai abundente.

Zilele acestea se vor definitiva ultimele detalii, angajaţii S.G.A Dolj ocupându-se de întreţinerea acestui pârâu.