Prof. univ. dr. Mihaela Albu: lansare la aniversare

0
120

Editura „Aius”​ vă invită astăzi, ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, la lansarea cărţii „Un unomo universale: Ion Biberi” de Mihaela Albu. Prezintă volumul scriitorii Constantin M. Popa, George Popescu și Petrişor Militaru, iar moderator este prof. Nicolae Marinescu.

Actualmente scriitor și profesor, Mihaela Albu s-a născut la 10 iunie 1947, lansarea amintitei cărți având loc chiar în ziua în care aniversează împlinirea a 68 de ani. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București, iar din 1975 a predat Limba și literatura română la Universitatea din Craiova. Între 1999 și 2004 a fost desemnată visiting professor la Universitatea Columbia din New York. Este doctor în filologie din 1983, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști și membru corespondent al Academiei Româno-Americane de Științe și Arte. Este redactor-șef la revista „Lumină lină” din New York și la revista internațională „Carmina Balcanica”.

A publicat eseuri, critică literară, poezie și proza în România, în Statele Unite, Canada, Israel, Republica Moldova, Germania, Italia. Este autoarea unor studii monografice despre prozatorul, eseistul și criticul literar Ion Biberi (n. 21 iulie 1904, Dr. Tr. Severin – d. 27 septembrie 1990, București) – absolvent al cursurilor Liceului Militar din Craiova (1914-1921), al Facultății de Medicină și Facultății de Litere și Filozofie din București și colaborator al revistei „Ramuri”.