CSU II şi Bistreţ dispută Cupa pe judeţ

0
85

Ultimul act al competiţiei este programat sâmbătă, la Cârcea, între Universitatea II şi Dunărea Bistreţ

Ultimul act al fazei judeţene a Cupei României a devenit deja un eveniment în peisajul fotbalistic doljean. Dacă acum doi ani finala a avut loc pe „Extensiv”, acolo unde alb-albaştrii îşi desfăşoară acum meciurile de acasă, iar anul trecut s-a organizat chiar pe „Ion Oblemenco”, de această dată partida care va decide câştigătoarea Cupei, faza pe Dolj, se va decide pe arena de la Cârcea, una modernizată, peste standardele Ligii a IV-a. În finală s-au calificat Universitatea II, echipa-satelit a Ştiinţei, şi Dunărea Bistreţ. Meciul va începe la ora 19.30, fiind devansat din cauza partidei de la Belfast, dintre Irlanda de Nord şi România, dar totuşi sunt şanse ca finalul jocului şi eventualele prelungiri să se dispute la lumina reflectoarelor, arena fiind dotată cu instalaţie de nocturnă. „Se anunţă o adevărată sărbătoare. Primăria din Cârcea a avut amabilitatea de a ne pune la dispoziţie baza sportivă, care reprezintă una dintre cele mai importante investiţii în infrastructură din ultimii 15 ani în judeţ. În anii următori sperăm să organizăm finala la Calafat, la Ostroveni şi în alte localităţi unde sunt baze sportive în care s-a investit şi unde se poate juca fotbal de calitate” a spus preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan.

Găman va arbitra finala

Pentru meciul de sâmbătă vor fi împărţite peste 600 de invitaţii pe scaune, 200 pentru gruparea din Bănie, 200 pentru galeria care se anunţă de la Bistreţ, iar alte 220 pentru AJF Dolj şi oficialităţile locale. Brigada de arbitri va fi una de Liga I, cu Cătălin Găman la centru, asistenţii Mihai Iliescu şi Daniel Mitruţi, adiţionalii Viorel Flueran şi Omar Dumitrică şi arbitru de rezervă Adrian Popescu.  Lovitura de start va fi dată de primarul din Cârcea, Valerică Pupăză, iar 28 de copii din Cârcea vor însoţi cele două echipe şi brigada de arbitri la centru în deschiderea jocului, purtând mesajul consacrat al AJF Dolj, „Împreună pentru fotbalul doljean”. „Ca reprezentant al echipelor din Liga a IV-a doresc să-l felicit pe Silviu Bogdan pentru modul cum s-a desfăşurat campionatul, nu a fost unul uşor, dar a fost unul frumos, disputat pe teren. Cred că va fi şi o finală spectaculoasă, noi suntem echipa mai mică, dar avem şansa noastră şi nu ascundem ambiţia de a câştiga Cupa. Celor de la Universitatea le urez să câştige barajul de promovare în Liga a III-a” a spus preşedintele Dunării Bistreţ, Dan Naicu. Fratele lui Victor Naicu a prezentat şi noua siglă a clubului, care face trimitere la zona Bistreţului, una recunoscută pentru pescuit. Logo-ul a născut şi un nume de alint pentru formaţia din Bistreţ, „cărăşeii”.

Din partea puştilor din Bănie a fost prezent căpitanul echipei, portarul Laurenţiu Popescu, internaţional de juniori. „Întâlnim o echipă bună, cu care am avut meciuri frumoase, dar vrem să câştigăm finala” a spus goal-keeper-ul de 17 ani. Pentru satelitul Ştiinţei ar putea juca şi componenţii primei echipe, Andrei Ivan şi Adrian Cârstea.

Ilie Balaci şi Sorin Cârţu, invitaţi să joace la cele două echipe

Organizatorii le-au lansat invitaţii lui Ilie Balaci şi Sorin Cârţu pentru a evolua la cele două adversare de sâmbătă, Ilie Balaci urmând să îmbrace tricoul echipei din localitatea sa natală, iar Sorin Cârţu să joace câteva minute alături de puştii Universităţii Craiova. Urmează ca în funcţie de programul celor două glorii ale Ştiinţei să se şi confirme prezenţa lor la finală. „Nu ar fi o problemă legitimarea şi oricum nu face nimeni vreo contestaţie, am fi onoraţi să avem alături de noi cele două glorii” a spus Silviu Bogdan.