„Solartis Quartet”, în recital la Muzeul de Artă

0
85

Filarmonica „Oltenia” prezintă astă-seară, de la ora 19.00, un recital de muzică de cameră susţinut  de „Solartis  Quartet” în spaţiul rafinat al Muzeului de Artă din Craiova. Ansamblul reuneşte patru tineri muzicieni: Sabin  Penea (vioara I), Ana  Maria  Marian (vioara a II-a), Laura Zecheru (violă) şi Andrei  Niţescu (violoncel).

În scurta sa istorie, „Solartis Quartet” a susținut recitaluri atât în săli consacrate, ca cele ale Ateneului Român sau ale Radiodifuziunii Române din Bucureşti, cât şi în alte oraşe ale ţării, precum Cluj-Napoca, Ploieşti sau Tulcea.

În anul 2012, „Solartis Quartet” a participat la Concursul W.A. Mozart pentru Cvartete de Coarde, la Cluj-Napoca, unde a câştigat Premiul al III-lea, iar la numai câteva luni distanţă a câştigat la Secţia de Muzică de Cameră a Concursului „Drumul spre Celebritate”. În toamna anului 2013, „Solartis Quartet” a fost invitat sa susţină un recital cameral în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, ca mai apoi, în toamna anului 2014, să fie laureat al Premiului al II-lea şi al Premiului Special „Antonin Dvorak” în cadrul Concursului Internaţional de Muzică de Cameră de la Plovdiv.

Ceea ce face „Solartis Quartet” să fie special se poate explica prin personalitățile bine definite ale fiecăruia dintre artiştii componenţi și ale proiectelor în care investesc timp și suflet, toate concentrate către același scop: să devină un nume sonor în rândul iubitorilor de muzică și al celor care încă nu au descoperit-o.

În programul recitalului din această seară  sunt incluse trei lucrări: Cvartetul în Do major, op. 74, nr. 1 de Joseph Haydn, Cvartetul nr. 12 în Do minor, D. 703, „Quartett-Satz” de Franz Schubert şi Cvartetul în Fa major, op. 96, nr. 12, „American”, de Antonin Dvotak. Biletele, la prețurile 10 lei și, cu reducere, 5 lei, pot fi procurate de la Agenția Filarmonicii „Oltenia” (deschisă astăzi între orele 10.00-14.00 și 16.00-20.00) sau, seara, chiar înainte de începerea recitalului, de la Muzeul de Artă Craiova.