„Tineri specializaţi – Tineri competitivi”

0
286

A.C.C.E.S. „Oltenia” lansează astăzi proiectul „Tineri specializaţi – Tineri competitivi”, care se va derula până pe 1 octombrie 2011 şi care este finanţat de Consiliul Judeţean Dolj. Obiectivul general constă în facilitarea accesului tinerilor la servicii de formare profesională adaptate nevoilor pieţei muncii din actualul context financiar şi economic, prin dobândirea, competenţelor specifice specializării de Inspector Resurse Umane şi Asistent relaţii publice şi comunicare.

Obiectivele specifice ale acestui proiect constau în „Diminuarea deficitului de specializări din actualul context financiar şi economic”; „Creşterea participării persoanelor inactive sau active neocupate la formarea profesională adaptată nevoilor actuale” şi, nu în ultimul rând, „Îmbunătăţirea serviciilor de măsuri active de ocupare, prin informare şi consiliere vocaţională”.

Grupul-ţintă este reprezentat, pe de o parte, din 120 de studenţi şi/sau masteranzi din judeţul Dolj ce vor fi informaţi şi consiliaţi privind interesele vocaţionale şi cariera pe piaţa muncii, iar pe de altă parte din 28 de studenţi si/sau masteranzi din judeţul Dolj ce vor participa la un curs de formare profesională în ocupaţia de „Asistent relaţii publice şi comunicare”, avizat de Ministerul Muncii şi Educaţiei. Tot din grupul-ţintă mai sunt vizaţi şi alţi 28 de studenţi şi/sau masteranzi ce vor participa la un curs de formare profesională în ocupaţia de „Inspector resurse umane”, avizat de Ministerul Muncii şi Educaţiei.