Papură: “Ar fi un sezon ratat dacă pierdem locul 3”

0
207

În penultima etapă a play-off-ului Ligii I, CFR Cluj şi Universitatea Craiova se întâlnesc duminică, de la ora 21, în Gruia. Ambelor echipe le este suficient un punct în acest joc, clujenii pentru a câştiga un nou titlu, iar oltenii pentru a-şi păstra locul 3.

Antrenorul Craiovei, Cornel Papură, a prefaţat duelul în care va avea nu mai puţin de 8 jucători indisponibili: „Va fi un meci încins, cu o miză uriaşă, CFR joacă cu titlul pe masă. Mergem acolo să nu pierdem. E ca la matematică: necesar şi suficient. Ei au nevoie de un punct, nouă ne-ar trebui un punct pentru a ne păstra locul 3. Când intrăm pe teren trebuie să dai totul, să câştigi fiecare meci. Orice punct ne ajută, având în vedere situaţia noastră. Ei, ca stil, nu riscă foarte mult, sunt o echipă pragmatică. Nu avem multe alegeri de făcut în ceea ce priveşte primul 11, sper ca jucătorii la care vom apela să ne ajute să venim cu punct. Va fi foarte dificil contra unei echipe masive, bine organizată, constantă în joc şi rezultate. Îmi place cum abordăm jocul, ne creăm ocazii, în puţinul timp pe care l-am avut am încercat să imprim un stil ofensiv, dar  suferim la finalizare. Acolo e vorba de inspiraţie, de execuţie, de cât de bine stai mental, unii au nevoie de 3-4 ocazii să marcheze, alţii dau gol dintr-o jumătate de ocazie. Aici se face diferenţa între jucătorii buni şi foarte buni. Cu valoarea lotului cred că puteam mai mult în acest sezon. Ar fi un sezon ratat dacă am pierde locul 3, ţinând cont de publicul pe care-l avem, de condiţii, de valoarea echipei. FCSB nu ne-a fost cu nimic superioară ca joc. În play-off trebuie să fii pragmatic, precum CFR”.

Pentru partida de la Cluj, Bancu şi Mihăilă sunt suspendaţi, Tiago Ferreira, Martic, Acka, Nuno Rocha, Carlos Fortes şi Koljic sunt accidentaţi.

Papură a răspuns şi la întrebarea despre forma şi gafele ghanezului Isaac Donkor: „Donkor are calităţi motrice bune, dar deciziile pe care le-a luat nu au fost în conformitate cu rolul său, nu trece printr-o perioadă bună, sper să-şi revină, să ne ajute în continuare. Trrebuie să folosesc jucătorii pe care îi avem, nu sunt multe soluţii la îndemână în acest moment”.

După ce s-a declarat prea obosit pentru a vedea meciul Barcelona – Liverpool, Papură n-a urmărit decât până la pauză duelul dintre Ajax şi Tottenham, fiind convins că deznodământul fusese stabilit: „Am închis televizorul la 2-0, Ajax era echipa care controla meciul, nu credeam că se mai poate întâmpla ceva, iar dimineaţa, când am văzut 2-3, am crezut că este o greşeală. Cred că suporterii lui Ajax au fost la spital după meci. Nu mă mai surprinde nimic în fotbal de acum încolo. Dar de asta e frumos acest sport”

Pigliacelli: „Nu ne-a dominat nimeni în acest sezon”

Portarul Mirko Pigliacelli a vorbit despre meciul de la Cluj şi despre acest sezon, considerând că echipa sa putea obţine mai mult decât locul 3, pe care este însă în pericol să-l piardă: „Este un meci foarte important, foarte greu, jucăm pentru a menţine locul 3, iar ei pentru a câştiga campionatul. Sperăm să nu câştige CFR campionatul în faţa noastră, dar dacă îi vom vedea că primesc medaliile de campioni atunci vom fi mai motivaţi pentru la anul, pentru a lua noi titlul. Pentru mine nu este un sezon ratat, dar meritam mai mult, ţinând cont de valoarea echipei, puteam câştiga titlul. Nu ne-a dominat nimeni în niciun meci din acest sezon. La anul vrem mai mult, acum vrem să menţinem locul 3. În fotbal nu poţi fi sigur de nimic, noi puteam lua titlul, dar acum putem pierde şi locul pe podium”.

Deşi are oferte din Serie A, goal-keeper-ul nu ia în calcul o plecare din Bănie. „Am contract aici, sunt foarte bine, este o viaţă nouă pentru mine, dau totul pentru acest club, i-am spus preşedintelui că dacă îmi cere să stau 10 ani aici, voi rămâne. Faţă de ce mi-a oferit Craiova, clubul, suporterii, eu nu am reuşit încă să-i răsplătesc” a spus Pigliacelli.