Gesturi şi cuvinte obscene, în Parlament

0
69

Deputaţii Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Corneliu Bichineţ (PMP) au susţinut, ieri, la tribuna Parlamentului, în plenul comun, discursuri în care au folosit gesturi şi cuvinte obscene, jigniri triviale şi acuze, chiar şi reciproce.

Nicolae Bacalbaşa
Nicolae Bacalbaşa

         Bacalbaşa a fost cel care a dat tonul jignirilor, el luând cuvântul după Corneliu Bichineţ. „Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!”, şi-a început discursul Bacalbaşa. El a continuat cu jigniri directe la adresa preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, căreia i-a greşit numele. „Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa.

        La acest moment, preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, i-a solicitat lui Bacalbaşa să încheie discursul şi i-a cerut repetat să plece la locul său, în sală. Parlamentarii USR au părăsit sala, în semn de protest faţă de limbajul folosit de deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa la adresa preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan.

            De asemenea, parlamentarii din sală au vociferat şi au bătut cu palmele în pupitre. „Dă cu <labele>, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să …votezi”, a spus Bacalbaşa, de la tribuna Parlamentului, făcând totodată un gest obscen cu mâna dreaptă ridicată în sus şi pendulând antebraţul. În acest moment, preşedintele de şedinţă i-a închis microfonul lui Bacalbaşa.

Corneliu Bichinet
Corneliu Bichineţ

           Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat un drept la replică, pe care l-a utilizat pentru a folosi, la rândul său, cuvinte triviale şi a-l jigni pe antevorbitorul său. „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”, i s-a adresat acesta lui Bacalbaşa.

      Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că CExN al PSD, convocat pentru miercuri, va lua în discuţie şi cazul deputatului social-democrat Nicolae Bacalbaşa, care a făcut gesturi obscene în plen, el arătând că nu este prima dată când acesta are astfel de „ieşiri”. Întrebat dacă la CExN al PSD se va lua în discuţie şi discursul lui Bacalbaşa de marţi, din plenul Parlamentului, Dragnea a răspuns afirmativ. „Da. Nu este prima dată, l-am rugat personal – este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut şi pentru ceea ce face – dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri, pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică”, a spus Dragnea. El a arătat că PSD nu a câştigat alegerile cu astfel de manifestări.