Peste 50 de participanţi la Concursul Naţional de Aranjamente Florale

0
71

Au fost desemnaţi câştigătorii celei de-a V-a ediţii a Concursului Naţional de Aranjamente Florale, desfăşurat zilele trecute la Hotel Marshal Garden din Bucureşti, care în 2014 a beneficiat de prezenţa renumitului maestru florist olandez Jacqueline Boerma, director al Boerma Instituut. Peste 50 de concurenţi din toată ţara s-au înscris în competiţie pentru a-şi demonstra măiestria în arta aranjamentelor florale şi a obţine marele premiu, constând într-un curs de design floral în cadrul Boerma Instituut din Olanda. La final, locul I a fost adjudecat de Steluţa Staicu.

Competiţia, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Olandei, a pus accent pe creativitate şi inovaţie şi s-a bucurat de prezenţa Excelenţei Sale, domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei la Bucureşti, a reprezentanţilor corpului diplomatic şi a specialiştilor din domeniu. „De 5 ani, Concursul Naţional de Aranjamente Florale este un prilej unic de a prezenta publicului din România tradiţiile şi obiceiurile olandeze care s-au conservat de-a lungul timpului. Olanda este renumită pentru arta aranjamentelor florale de mai bine de un secol şi perfecţionarea în acest domeniu în Olanda aduce recunoaştere internaţională. Pe de altă parte, România are valori care aşteaptă doar să fie descoperite. Este şi obiectivul acestui eveniment”, a declarat Excelenţa Sa, Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti.

Demonstraţie de artă florală

Cei 50 de concurenţi au avut ca provocare realizarea unui aranjament floral pe tema “Aranjament pentru aniversarea unui parteneriat de succes cu cel mai fidel client”, folosind aceeaşi selecţie de flori şi de materiale. Dacă la ediţia din 2013, culoarea principală a fost portocaliul, la ediţia din acest an, culorile alese au fost verdele şi albul. Juriul a urmărit echilibrul, creativitatea şi tehnica în realizarea aranjamentului floral. Cel mai apreciat aranjament floral a fost premiat cu un curs de design floral in cadrul Boerma Institut din Olanda, iar concurenţii care au ocupat locurile II şi III, respectiv Elena Aurelia Bota şi Alexandra Alina Safriuc,au primit vouchere pentru achiziţionarea de materiale profesionale.

Competiţia a fost urmată de o demonstraţie de artă florală susţinută de Jacqueline Boerma. Cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu, Jacqueline Boerma a susţinut cursuri de artă florală în ţări precum: SUA, Rusia, Japonia, Franţa, Grecia etc., a organizat şi a fost membru al juriului în diferite competiţii de design floral la nivel internaţional şi, în prezent, contribuie regulat la numeroase publicaţii de specialitate.