Controale la Spitalul Judeţean din Craiova

0
226


Echipe mixte de control formate din inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi ale Casei de Asigurări de Sănătate efectuează, zilele acestea, o serie de verificări pe mai multe secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Controalele au început luni şi vizează 77 de spitale din toată ţara, în principal secţiile de chirurgie, fiind verificate, printre altele, decontările pentru serviciile medicale şi modul în care sunt făcute internările. Echipele au ca obiectiv verificarea modului în care sunt realizate decontările pentru serviciile medicale din spitale, după declanşarea scandalului privind decontările ilegale pentru operaţii făcute la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Controalele se vor încheia pe 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie, de Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Echipele de control vor verifica atât secţiile de chirurgie plastică şi reparatorie, cât şi secţiile de ORL şi ginecologie.

Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din CNAS, care şi-a început activitatea în decembrie 2013, a făcut, în primul trimestru din 2014, controale la 1.700 furnizori de servicii – spitale, farmacii, medici de familie –, în urma acestor acţiuni fiind recuperaţi 3,5 milioane de lei.