COVID-19: Primul oraș din România supravegheat cu drone

0
699

Primul oraș din România care urmează modelul Chinei este Clujul. Aici, oamenii vor fi supravegheați cu drone. Această inițiativă a fost luată pentru limitarea răspândirii de coronavirus și pentru respectarea restricților de circulație impuse, iar locațiile de acțiune vor fi stabilite zilnic, în funcție de mai mulți indicatori specifici, pentru a permite o acoperire cât mai fidelă a teritoriului.

„Popularizarea unor astfel de metode de verificare și acțiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populației un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și pentru combaterea ilegalităților de orice fel. Totodată, prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit și mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliției”, se precizează în comunicat emis de Instituția Prefectului-Județul Cluj, potrivit digi24.ro.

Conform sursei citate, se vor urmări: verificarea respectării dispozițiilor referitoare la condițiile de părăsire a domiciliului, carantină și izolare la domiciliu, obținerea de date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca (parcuri, zone de agrement, piețe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor), dimensionarea corespunzătoare a efectivelor angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice, prezența activă în teren și asigurarea vizibilității poliției și a celorlalte instituții de aplicare a legii, în vederea creșterii sentimentului de siguranță al cetățenilor.