5 curiozități despre oamenii de artă

0
923

Era tehnologiei a adus o serie de avantaje fără de care nu ne mai putem concepe existența. Cu toate acestea nu putem spune că am văzut atâtea în spațiul virtual, încât nimic nu ne mai poate surprinde. Iată 5 lucruri pe care nu le știai despre oamenii de artă:

  1. Se zice că Leonardo da Vinci a pictat buzele Mona Lisei timp de 12 ani. Revista The New Scientist a elaborat un studiu bazat pe analizele unui program de recunoaştere a emotiilor pe chipul uman din care a reieșit că după expresia feţei, Mona Lisa ar fi fost în proporţie de 83% fericită, 9% dezgustată, 6% temătoare şi 2% furioasă. 
  2. Prima fotografie color a fost realizată în 1861 de către James Maxwell.
  3. Prima carte ilustrată pentru copii a fost publicată în Germania în anul 1658.
  4. Cea mai lungă compoziție muzicală pentru pian are 180 de note și îi aparține lui Erik Satie. Melodia trebuie interpretată de 840 de ori, astfel încât ansamblul să dureze 18 ore și 40 de minute.
  5. Se spune că muzica lui Mozart are abilitatea de a îmbunătăți IQ-ul unei persoane. Mitul a luat naştere în anul 1993, odată cu speculaţiile unor certetatori din SUA după ce în cadrul unui studiu, un grup de 10 studenți au avut rezultate mai bune la teste, chiar şi la 10 minute după audiţie.