Zuckerberg, audiat azi în Congresul american

0
252

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg intenţionează să-şi asume răspunderea personală faţă de ”erorile” comise de reţeaua de socializare, care nu a ştiut să anticipeze utilizarea abuzivă a resurselor sale, în audierile foarte aşteptate de azi, în Congres.

„Noi nu am făcut suficient să împiedicăm aceste instrumente să fie folosite în mod rău intenţionat (…). Nu ne-am dat seama de cât de mari sunt responsabilităţile noastre şi a fost o eroare gravă. Este eroarea mea şi îmi pare rău”, urmează el să spună, potrivit textului intervenţiei sale transmise luni de Comisia pentru Comerţ din cadrul Camerei Reprezentanţilor, care urmează să-l audieze miercuri.

El urmează să fie audiat azi în Senat.

În acest text, el enumeră încă o dată măsurile deja adoptate şi măsurile promise în vederea rectificării tirului, una dintre numeroasele încercări de a limita pagubele unui scandal care costă scump Facebook în privinţa imaginii şi care a condus la deprecierea valorii sale pe bursă.

Audierile în faţa parlamentarilor americani, azi şi miercuri, vor reprezenta un adevărat test pentru tânărul conducător, în vârstă de 33 de ani, şi reţeaua de socializare pe care a creat-o, care revendică în prezent peste două miliarde de membri.

El este pus la stâlpul infamiei pentru că a permis să fie divulgate date personale aparţinând câtorva zeci de milioane de utilizatori – până la 87 de milioane potrivit Facebook – ce au ajuns pe mâna societăţii de analiză de date Cambridge Analityca (CA), care a lucrat apoi pentru campania candidatului republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din 2016.