Licenţele reactoarele de la Kozlodui, în dezbaterea Comisiei Europene

0
206

La sesizarea Acţiunii pentru Renaşterea Craiovei (ARC), Comitetul de Implementare a Convenţiei Espoo al Comisiei Europene va dezbate, la următoarea întrunire, care va avea loc în luna septembrie, la Geneva, subiectul legalităţii licenţelor de operare a reactoarelor centralei de la Kozlodui.

“Comitetul de Implementare a Convenţiei Espoo al Comisiei Europene va lua în considerare subiectul legalităţii licenţelor de operare a reactoarelor centralei de la Kozlodui pentru următoarea întrunire, care va avea loc în septembrie la Geneva. Este răspunsul primit de la Secretariatul Comitetului ca urmare a unei solicitări transmise de av. Lucian Bernd Săuleanu în numele Platformei Civice Anti-Kozlodui constituite de Acţiunea pentru Renaşterea Craiovei (ARC), Asociaţia Civică pentru Viaţă, Asociaţia CRONO şi Pro Democraţia Club Craiova”, se precizează într-un comunicat al Platformei Civice Anti-Kozlodui.

În luna martie a acestui an, Platforma Civică Anti-Kozlodui, care se implică în demersurile pentru combaterea riscurilor implicate de obiectivele nucleare aflate în apropierea graniţei României cu Bulgaria, a sesizat Comitetul de Implementare a Convenţiei Espoo cu privire la încălcarea prevederilor convenţiei de către statul bulgar, comitetul având rolul de a analiza respectarea prevederilor Convenţiei Espoo privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontieră şi de a oferi asistenţă părţilor implicate pentru îndeplinirea obligaţiilor.