Pregătiri de Paşte la Penitenciarul Craiova

0
250

Paştele va fi sărbătorit la Penitenciarul Craiova ca în fiecare an printr-un program special din care nu lipsesc momentele cu caracter religios.

Miercuri, la secţia exterioară de femei Işalniţa a Penitenciarului Craiova a avut loc sfinţirea spaţiului destinat rânduielii liturgice de către Înalt Prea Sfinţitul Părinte Mitropolit Dr. Irineu Popă, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei împreună cu o delegaţie a sectorului social a Arhiepiscopiei Craiova.
Spaţiul unde se vor desfăşura activităţi religioase, atât cele liturgice, cât şi programele şi activităţile religioase didactice, a fost amenajat cu sprijinul Arhiepisciopiei Craiova, al Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae (Dorobănţia) care a donat icoane şi obiecte de cult, renovate cu ajutorul financiar venit din partea lucrătorilor Serviciului Reintegrare Socială al Penitenciarului Craiova.
În această perioadă, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, în Penitenciarul Craiova au loc activităţi educative şi religioase. Astfel, începând cu data de 1 aprilie a.c. au fost organizate expuneri, concursuri tematice, dezbateri, ateliere ocupaţionale, expoziţii cu obiecte specifice Paştelui, spectacole artistice, concursuri sportive, iar nouă deţinuţi au participat la o competiție sportivă desfășurată la Liceul „Tudor Arghezi” din Craiova.

Deţinuţii au ajutat mai multe familii sărace

Miercuri, la Penitenciarul Craiova s-a organizat şi o acţiune caritabilă în rândul deţinuţilor. 499 dintre aceştia au donat alimentele destinate micului dejun, care au fost oferite unor familii cu situaţie materială precară selecţionate de către Serviciul Social al Primăriei Breasta. Lucrătorii serviciului reintegrare socială din penitenciar au donat acestor familii alimente, haine şi jucării. S-a efectuat şi o vizită la Mănăstirea Sadova, cu un grup de zece deţinuţi, unde au avut o întrevedere cu stareţul mănăstirii şi au participat la mai multe activităţi.
În perioada următoare se vor organiza vizite între persoanele private de libertate din Penitenciarul Craiova şi copiii acestora, aflaţi în centrele de plasament. „Scopul activităţilor educative şi religioase planificate în această perioadă este acela de a aduce cât mai aproape de inimile deţinuţilor spiritul acestor sfinte sărbători, de a-i face mai buni, mai îngăduitori şi nu în ultimul rând de a fi mai aproape de familii şi cei dragi”, a declarat inspector principal de penitenciare Marian Ginjoveanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Craiova.